nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

nu
nu
2 28.05.2019 09:43:50

Veliko RAZKRITJE: Olimpija NI BILA ustanovljena leta 1911, temveč KASNEJE! Kako? Zakaj? To so DOKAZI!

Grega Wernig
Matjaž Homar, navdušenec nad številkami in statistiko, in ki je bolj znan pod vzdevkom OptaŽabar je razkril veliko zanimivost glede nastanka Olimpije.

Tisti, ki spremljate slovenski nogomet in ste aktivni na družbenih omrežjih, ste prav gotovo v zadnjih mesecih zasledili uporabnika z vzdevkom OptaŽabar, ki razkriva izjemne statistične podatke iz vrst Olimpije. 

Za njim se skriva Matjaž Homar, profesor matematike, ki je veliki navijač Olimpije in Chelseaja, svoje navijaštvo pa je nadgradil s statističnimi podatki od nastanka Olimpije pa vse do danes. Tako ima obdelanih kar 2940 tekem Olimpije, kot iz rokava bo stresel različne statistične podatke o tem, kdo je najstarejši debitant, kdo je zabil največ golov v drugem polčasu, pomembne dogodke ima urejene kronološko in še veliko več se skriva v njegovi bogati zakladnici, ki je temelj tudi za knjigo o Olimpiji, ki naj bi izšla naslednje leto.

In ko se je še z dvema prijateljema lotil tega projekta, je priljubljeni navijač Olimpije naletel na veliko zanimivost glede nastanka kluba. "Ugotovili smo, da Olimpija ne izhaja iz Ilirije, ampak Primorja. Imamo tudi dokaze, ki to lahko pojasnijo. Letnica nastanka Olimpije torej ni 1911, ampak 1920. Zato tudi načrtujemo, da bomo knjigo izdali prihodnje leto. Napaka se je zgodila leta 1990, ko je izšla knjiga 80 let NK Olimpija, v kateri je bilo zapisano, da je bila predhodnica Olimpije Ilirija, ustanovljena leta 1911, kar je takratni predsednik kluba Ivan Zidar upošteval in prejšnjo letnico 1945 spremenil v zdajšnjo letnico nastanka, ki pa ni pravilna. O tem imamo tudi dokaze," je v intervjuju za Sportal razkril Homar. Verjetno je odveč dodati, da bi lahko ta podatek dodobra spremenil zgodovino kluba.

Značke: optažabar, olimpija, plts

Članki iz rubrike