stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

tk
tk
0 21.04.2019 09:53:07

Izpoved SLOVENSKEGA rokometaša, ki je izginil NEZNANO KAM: Povedal vam bom, ZAKAJ sem to storil!

Martin Metelko
Kljub temu, da je v soboto dopolnil šele 25 let, ima slovenski rokometni reprezentant Matic Verdinek za sabo že zgodbo, po kateri bi lahko posneli film.
V otroških letih ga je prizadela ločitev staršev, pred sedmimi leti so mu zdravniki rekli, da mora zaradi šuma na srcu končati svojo rokometno kariero, pred skoraj natanko tremi leti ga je v obširni iskalni akciji iskala celotna Slovenija, saj je izginil neznano kam, v letošnji sezoni pa je kralj strelcev domačega prvenstva, za nameček je pred dvema mesecema postal oče. Pisal se je 8. april leta 2016, ko je bila celotna Slovenija združena v obsežni iskalni akciji. Neznano kam je izginil takrat 21-letni rokometaš Maribora Matic Verdinek in športna javnost je trepetala zanj, upala, da ga bodo celjski policisti našli.  
Nazadnje so ga videli na območju Lisc v Celju, kjer je bil s prijatelji, od tam pa je peš odšel v smeri mestnega parka, nakar se je za njim izgubila vsaka sled. Svojci, prijatelji in praktično vsi, vpeti v rokomet, so ga mrzlično iskali, napovedana je bila tudi velika iskalna akcija – akcija na področju Svetine. V njej so sodelovali celjski policisti, vodniki službenih psov, krajani in svojci pogrešanega rokometaša, končala pa se je zgodaj popoldne, ko je bil Matic vidno utrujen in izčrpan najden na hribu Plahuta. "O tem res ne bi želel preveč govoriti. Bil sem v psihični stiski, podrobnosti pa ne želim dati v javnost. Naj si vsi mislijo, kar si mislijo. Bila je takšna situacija, da sem to preprosto moral storiti, in zdaj lahko lažje živim. Zdaj, ko gledam nazaj, vem, da sem naredil napako, toda to mi je veliko pomagalo za prihodnost," je kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN povedal Matic.

Članki iz rubrike