900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.04.2019 19:16:24

Gorenju derbi v Ribnici

Rokometaši Gorenja so na današnji tekmi 4. kroga lige NLB v skupini od 1. do 6. mesta v Ribnici premagali tamkajšnji Riko z 28:22 (13:10).

* ŠC Ribnica, gledalcev 440, sodnika: Kavalar (Celje) in Nahtigal (Ljubljana).
* Riko Ribnica: Bojić, Klarič, Strmljan 2, Horvat 2, Vujačić 3, Žagar, Knavs 2 (1), Ranisavljević 2, Pahulje 1, Lešek, B. Nosan 3, Pucelj 4, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 3, Košmrlj.
* Gorenje Velenje: Vujović, Taletovič, Mazej, Haseljić 1, D. Tajnik 3 (1), Matanović, Levc 1, Stojnić, Miklavčič 6, Banfro, Verdinek 7 (2), M. Kavčič 2, A. Kavčič 7, Kete 1.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 2 (1), Gorenje Velenje 3 (3).
* Izključitve: Riko Ribnica 2, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjski rokometaši so tudi po reprezentančnem premoru na zmagovitih tirnicah, saj so v vselej vroči Ribnici dosegli četrto zmago v končnici za prvaka. Njihov zaostanek za vodilnimi Celjani, ki so v petek z velikanskimi težavami v svojem Zlatorogu ukanili zadnjeuvrščene Škofjeločane, še vedno znaša tri točke, njihova prednost pred tretjeuvrščenimi Ribničani pa je po današnji zmagi na medsebojni tekmi narasla na tri točke.



Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so imeli v ribniškem športnem centru vse niti v svojih rokah in vodili od prve do zadnje minute. V prvi polovici dvoboja so si nekajkrat priigrali tri gole prednosti: prvič v 13. minuti (8:5), nazadnje pa tik pred odhodom na veliki odmor (13:10).

Izjemno zanesljivi Velenjčani so v drugem polčasu svojo predstavo dvignili še na višjo raven. Najbolj prepričljivo so delovali v uvodnih desetih minutah, ko so tekmecem ušli na sedem golov (20:13), prvi gol pa so prejeli šele v 40. minuti.

Po tej prednosti je bilo docela jasno, da bosta točki odšli v Šaleško dolino, kjer se konec prihodnjega tedna obeta pravi rokometni praznik. Velenjčani bodo v soboto, 27. aprila, gostili vodilne Celjane, Ribničani pa bodo dan prej gostovali pri četrtouvrščenih Mariborčanih.

Pri Velenjčanih sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek in Aleks Kavčič, ki sta dosegal po sedem golov, enega manj pa David Miklavčič. Pri Ribničanih je Jan Pucelj dosegel štiri, Risto Vujačić, Blaž Nosan in Rok Setnikar pa po tri zadetke.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike