900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 09.02.2019 22:36:38

DRAMA v Mariboru, odločila ČUDEŽNA OBRAMBA

Jurij Kodrun
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 17. krogu lige NLB v gosteh premagali mariborski Branik premagali Gorenje Velenje z 21:20 (11:9).

Velenjčani so v osrednji tekmi 17. kroga osvojili pomembni točki in se utrdili na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice. Pred četrtouvrščenimi Mariborčani imajo zdaj štiri točke prednosti, za drugouvrščenimi Ribničani pa zaostajajo pet točk.

Tekma je bila izjemno razburljiva, "osam" pa je zmago prinesel vratar Emir Taletović, ki je v izdihljajih tekme na čudežen način ubranil strel, ki ga je s šestih metrov iz čistega položaja sprožil Marin Buneta, tako da je ostalo pri tesni zmagi gostujoče zasedbe.

V prvi polovici tekme je sprva kazalo na zanesljivo zmago velenjskih rokometašev, ki so dvoboj v štajerski prestolnici začeli zelo suvereno in v 17. minuti povedli z 8:3.

Gostitelji navkljub medlemu uvodu niso odvrgli puške v koruzo, v nadaljevanju so zaigrali veliko bolje in se podali v odprt boj za tekmeci iz Šaleške doline. Z veliko boljšo predstavo v obrambi so v 25. minuti znižali na 7:9, na veliki odmor pa se podali z nespremenjeno razliko (9:11).

Varovanci domačega trenerja Marka Šibile so v četrti minuti nadaljevanja nevtralizirali prednost gostov in izenačili na 11:11, minuto kasneje pa je Nikola Ranevski poskrbel za vodstvo z 12:11. V 50. minuti je njihova prednost znašla dva gola (18:16), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj zbrani in preudarni gosti.



Po dveh golih Vlada Matanovića in enega Domna Tajnika so v 54. minuti znova vodili za gol (19:18), v razburljivi končnici pa - tudi z nekaj sreče in sijajno obrambo Taletovića - dosegli enajsto zmago v tej sezoni.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Miha Kavčič s petimi zadetki, v mariborski pa sta Andraž Velkavrh in Uroš Štumpfl dosegla po štiri gole.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 15. februarja, gostovala v Trebnjem, velenjska pa bo v nedeljo, 17. februarja, gostila Riko Ribnico.

Maribor Branik - Gorenje Velenje 20:21 (9:11)

Maribor - Dvorana Tabor. 800 gledalcev Sodnika: Backović in Palačković (oba Ljubljana).

Maribor Branik: Đurica, Simonič, Žabić 2, Planinšek, Celminš, Marušič, Jerenec 3, Velkavrh 4, Ranevski 1, Budja, Jerebie 2, Golik 2 (1), Bogunović 1, Buneta 1, Štumpfl 4 (2).
Gorenje Velenje: Logar, Vujović, Taletovič, Mazej, Haseljić, D. Tajnik 3 (2), Špelić, Matanović 4, Levc, Miklavčič, Banfro, Verdinek 8 (4), M. Kavčič 5, A. Kavčič 1, Kete.
Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (3), Gorenje Velenje 7 (6).
Izključitve: Maribor Branik 8, Gorenje Velenje 8 minut.
Rdeči kartoni: -

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike