regina kogoj 14 Odkrito.si

Hude zdravstvene težave Irene Kogoj - Regine

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 26. aprila

Landon Petisvet.si

V nesreči umrl skupaj z očetom in se vrnil sam!

sneg, 27.april 2016 Svet24.si

Začetek prvomajskih počitnic z izrazito ...

sveče žalovanje Svet24.si

Svetlana na poti v Slovenijo izgubila soproga in ...

Ana Lukner Njena.si

Noseča znana Slovenka: so tudi težki trenutki

petra operacija Njena.si

FOTO: Takšna je Petra po operaciji prsi

STA
STA
0 29.06.2018 11:29:39

Jovičiću bo v Velenju pomagal Kralj

Grega Wernig
Po igralskih okrepitvah je člansko moštvo RK Gorenje Velenje pred novo sezono močnejše tudi na strokovnem področju. Trenerskem štabu se je pridružil Vanja Kralj, ki bo z Gregorjem Čudičem opravljal vlogo pomočnika Zorana Jovičića, skrbel za telesno pripravo ekipe, obenem pa bil vpet tudi v delo z mlajšimi selekcijami črno-rumenih.

Kralj je v začetku prejšnjega tedna z večino rokometašev Gorenja Velenja, ki bodo v prihodnji sezoni branili barve članskega moštva, opravil posebna testiranja in jim pripravil individualne načrte treningov do začetka skupnih priprav. Sedaj si je tudi uradno segel v roko s športnim direktorjem Janezom Gamsom in klubu iz Šaleške doline obljubil dvoletno zvestobo, so sporočili Velenjčani.

Enainštiridesetletni trener je že dolga leta vpet v slovenski rokomet. Potem ko je bil zaradi poškodb primoran zgodaj zaključiti svojo igralsko pot, je ostal pri matičnemu Cimosu in se začel ukvarjati s trenerstvom. Po propadu nekdanje koprske zasedbe je odšel v Italijo, pred dvema letoma in pol pa se vrnil v novoustanovljeni obalni klub, kjer je kot pomočnik trenerja članske ekipe deloval vse do konca minule sezone.

Primorcu ni tuje niti delo v reprezentančnih vrstah, v katerih je bil pomočnik glavnega trenerja pri kadetih in mladincih, kot video analitik pa pomagal tudi v obeh članskih slovenskih zasedbah. S kadetsko vrsto je na olimpijskih igrah mladih leta 2014 v kitajskem Nanjingu osvojil zlato kolajno. Del te reprezentance sta bila tudi današnja rokometaša Gorenja Velenja Darko Stojnić in Aleks Kavčič ter fizioterapevt Matej Kramer. Reprezentančne aktivnosti ga čaka tudi to poletje, saj ravno te dni v vlogi pomočnika glavnega trenerja začenja priprave na moško evropsko prvenstvo do 20 let v Celju.

Značke: rokoborba, dp

Članki iz rubrike