rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

STA
STA
0 29.06.2018 11:29:39

Jovičiću bo v Velenju pomagal Kralj

Grega Wernig
Po igralskih okrepitvah je člansko moštvo RK Gorenje Velenje pred novo sezono močnejše tudi na strokovnem področju. Trenerskem štabu se je pridružil Vanja Kralj, ki bo z Gregorjem Čudičem opravljal vlogo pomočnika Zorana Jovičića, skrbel za telesno pripravo ekipe, obenem pa bil vpet tudi v delo z mlajšimi selekcijami črno-rumenih.

Kralj je v začetku prejšnjega tedna z večino rokometašev Gorenja Velenja, ki bodo v prihodnji sezoni branili barve članskega moštva, opravil posebna testiranja in jim pripravil individualne načrte treningov do začetka skupnih priprav. Sedaj si je tudi uradno segel v roko s športnim direktorjem Janezom Gamsom in klubu iz Šaleške doline obljubil dvoletno zvestobo, so sporočili Velenjčani.

Enainštiridesetletni trener je že dolga leta vpet v slovenski rokomet. Potem ko je bil zaradi poškodb primoran zgodaj zaključiti svojo igralsko pot, je ostal pri matičnemu Cimosu in se začel ukvarjati s trenerstvom. Po propadu nekdanje koprske zasedbe je odšel v Italijo, pred dvema letoma in pol pa se vrnil v novoustanovljeni obalni klub, kjer je kot pomočnik trenerja članske ekipe deloval vse do konca minule sezone.

Primorcu ni tuje niti delo v reprezentančnih vrstah, v katerih je bil pomočnik glavnega trenerja pri kadetih in mladincih, kot video analitik pa pomagal tudi v obeh članskih slovenskih zasedbah. S kadetsko vrsto je na olimpijskih igrah mladih leta 2014 v kitajskem Nanjingu osvojil zlato kolajno. Del te reprezentance sta bila tudi današnja rokometaša Gorenja Velenja Darko Stojnić in Aleks Kavčič ter fizioterapevt Matej Kramer. Reprezentančne aktivnosti ga čaka tudi to poletje, saj ravno te dni v vlogi pomočnika glavnega trenerja začenja priprave na moško evropsko prvenstvo do 20 let v Celju.

Značke: rokoborba, dp

Članki iz rubrike