nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 26.06.2018 14:20:38

Velenjčani s še šesto okrepitvijo pred novo sezono

fb
Iz slovenskega rokometnega prvoligaša Gorenja Velenja so sporočili, da so pred novo sezono moštvo okrepili s prvim tujim igralcem. Črno-rumeni dres bo nosil desnokrilni, 23-letni hrvaški igralec Vlado Matanović, ki je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po prvi sezoni.

Matanović prihaja iz Reke. Svojo rokometno pot je začel v tamkajšnjem rokometnem klubu Kozala, sredi sezone 2013/14 pa prestopil k Buzetu iz istoimenskega mesteca tik ob južni slovenski meji. Od poletja 2015 je bil član prvoligaša iz Umaga, s katerim se je v minuli sezoni zavihtel na finalni turnir najboljše četverice hrvaškega pokalnega tekmovanja, državno prvenstvo pa sklenil na osmem mestu. Na 24 tekmah med hrvaško klubsko rokometno elito je zabil 98 golov.


Krilni rokometaš je leta 2012 z reprezentanco do 18 let nastopil na evropskem prvenstvu v Avstriji. Hrvaška je tedaj zasedla sedmo mesto, Matanović pa je bil na tekmah dvakrat izbran za najboljšega igralca svoje ekipe. Naslednje poletje je nastopil še na svetovnem prvenstvu do 19 let na Madžarskem, kjer se je s soigralci veselil srebrnega odličja. Tik pred tem je še kot najstnik okusil tudi igranje v članskem dresu z državnim grbom. Še ne polnoletnega ga je januarja 2013 tedanji selektor Slavko Goluža poslal v ogenj na dveh pripravljalnih tekmah proti Norveški.

Hrvaški levičar je šesta okrepitev Gorenja Velenja pred novo sezono. Pred njim so se v Šaleško dolino vrnili David Miklavčič, Emir Taletović in Vid Levc, iz Škofje Loke v osje gnezdo prihaja Aleks Kavčič, iz Ormoža pa Miha Kavčič. Matanoviću bo na desnem krilu družbo delal 20-letni bosanski reprezentant Ibrahim Haseljić, ki je v končnici minule sezone s klubom podaljšal sodelovanje za tri leta.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike