favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.05.2018 21:25:17

Superca za super sezono

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi zadnjega kroga končnice za prvaka v ligi NLB premagali velenjsko Gorenje s 30:24 (14:12).

* Dvorana Zlatorog, sodnika: Teršek in Žibret (oba Trbovlje).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 3, Jurečič 2, Razgor 6 (2), Suholežnik, Marguč 3 (1), Grošelj, Slišković 2, Mitrović, Kodrin 5, Anić, Dušebajev, Mačkovšek 6, Mlakar 3, Bečiri.
* Gorenje Velenje: Ferlin, Vujović, Zaponšek, Cehte 2, Medved 5, Mazej, Haseljić, Tajnik, Ovniček 4 (2), Grebenc, Stojnić, Toskić 4, Potočnik 3, Golčar, Kleč 6, Tajnik, Pejović.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Gorenje Velenje 2 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.


Celjski rokometaši so vse dvome o končnem zmagoslavju v državnem prvenstvu - za njih je bil to peti zaporedni in skupni 22. naslov državnih prvakov, pred tem pa so v Ljutomeru osvojili tudi pokalno lovoriko - razrešili v osmem krogu končnice za prvaka z zmago nad Ribničani. Današnji dvoboj zadnjega kroga z najmočnejšimi domačimi tekmeci iz Velenja je bil bolj prestižne narave, tudi ta pa se je končal z zanesljivo zmago celjskih rokometašev, medtem ko so rokometaši iz Šaleške doline sezono končali na tretjem mestu.

V celjskem klubu so zadnji tekmi v sezoni nadeli delovni naslov "parada prvakov", po njej pa je tudi jasno, da se od rumeno-modrega dresa poslavljajo trije slovenski reprezentanti Urban Lesjak, Žiga Mlakar in Matic Suholežnik ter Srb Luka Mitrović.

Celjani so postopoma lomili odpor tekmecev iz bližnjega Velenja. Bolj ali manj so bili vseskozi v prednosti, a največ so vodili za dva gola. Zato pa so v drugi polovici tekme močno povečali ritem igre in goste zasenčili v vseh prvinah igre. V 43. minuti so si - po delnem izidu 5:0 - priigrali sedem golov prednosti (22:15) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Zlatorogu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita David Razgor in Borut Mačkovšek s po šestimi goli. Toliko zadetkov je v velenjski zasedbi dosegel tudi Blaž Kleč, Niko Medved pa je prispeval pet golov.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike