Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.05.2018 21:33:30

Velenjčani klonili pred Celjani, kriva pa kriza drugega polčasa

www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zaostali tekmi 5. kroga končnice lige NLB (od 1. do 6. mesta) v gosteh premagali Gorenje Velenje s 27:24 (12:13).

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 24:27 (13:12)
* Rdeča dvorana, sodnika: Dejan in Igor Ivančič (oba Gorišnica).
* Gorenje Velenje: Cehte 6, Medved, Haseljić, Tajnik, Ovniček 4 (3), Grebenc 4, Stojnič, Vujović, Grmšek, Toskić 1, Potočnik 4, Golčar 2, Verdinek 1, Kleč 1, Zaponšek, Pejović 1.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović 1, Jurečič 5, Malus 3, Razgor 6 (3), Suholežnik 1, Marguč 1 (1), Grošelj, Panjtar, Sliškovič, Kodrin, Makuc 2, Anić 3, Dušebajev, Mačkovšek 5, Mlakar.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (3), Celje Pivovarna Laško 4 (4).
* Izključitve: Gorenje Velenje 4, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeč karton: Stojnič (20.).


Celjani so v derbiju slovenske lige na koncu dosegli dokaj zanesljivo zmago, čeprav so se domačini v prvem polčasu in delu drugega ne le zelo dobro upirali, ampak tudi vodili, toda po krizi v drugem polčasu se niso mogli več vrniti.

Velenjčani so po trenerski menjavi iskali možnost priključka vodilnima ekipama iz Celja in Ribnice; če bi v današnji zaostali tekmi zmagali, bi se Ribničanom približali na -2, Celjanom pa na -4, a po dobrem prvem polčasu so gostje v drugem poskrbeli za preobrat in se utrdili na prvem mestu.

Prvi polčas je bil sicer precej izenačen; nobena od ekip se dolgo ni mogla odlepiti, izmenjavali sta se v vodstvu, povedli največ za gol, šele v končnici so gostitelji prišli do dveh golov prednosti, nazadnje pri 13:11, a so Celjani še pred iztekom prvih 30 minut znižali na le gol zaostanka.

Po prvih petih minutah nadaljevanja je kazalo, da bodo rokometaši Gorenja nadgradili igro iz prvega dela in so morda že začeli razmišljati o zmagi, ko je Nejc Cehte v 34. minuti poskrbel za največje vodstvo domačih s 16:12. A veselje je bilo prehitro, do konca tekma pa še preveč časa. Gostje so se začeli vračati, v petih minutah so zaostanek štirih golov po dveh zaporednih zadetkih Jana Jurečiča zmanjšali le na gol (17:18), domači so vzeli minuto odmora, ki pa ni pomagala.

V naslednjih devetih minutah so namreč domači zapadli v strelsko krizo, dosegli le en gol, na drugi strani pa so Celjani pridno polnili mrežo domače ekipe. Pri vodstvu 25:21 je bilo že jasno, da bodo domači težko prišli do točke ali celo zmage, najvišjo prednost so si Celjani priborili dve minuti pred koncem (27:21), do konca je Gorenju uspelo le nekoliko ublažiti poraz.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Cehte s šestimi goli, pri gostih pa jih je prav tako šest dosegel David Razgor.

V naslednjem krogu bodo Celjani 12. maja v obračunu vodilnih ekip gostili Ribničane, Velenjčane dan pozneje čaka tekma z Urbanscape Loko.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike