Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 18.04.2018 08:26:51

Najbolj bleščeč celjski diamant Domen Makuc: Rokometni Luka Dončić, ki mu ni treba veliko govoriti

seha-liga.com
Ali pretiravamo, če Domna Makuca primerjamo s slovenskim košarkarskim princem Luko Dončićem? No, nekaterih vsaj približnih vzporednic ne moremo spregledati. Eden je pri 16 letih dosegal koše v evroligi, drugi je pri 17 postal prvi v tem tisočletju rojeni strelec gola v ligi prvakov. Eden je danes najboljši košarkar v Evropi, drugi je bil med najboljšimi na zaključnem turnirju s štirimi ekipami iz najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, med njimi evropskim prvakom. Oba vse delata trezno in pametno ...

V dneh po sanjskem vikendu za še ne polnoletnega čudežnega rokometnega dečka so si vsi, ki komaj čakajo, da Domna spet vidijo na delu, zastavljali eno vprašanje. Je sezone zanj zaradi poškodbe kolena konec, bo imel že v teh dneh operativni poseg? Iz celjskega kluba so nam po petkovi magnetni resonanci v Skopju, ki je tik pred Makučevo eksplozijo proti Zagrebu razkrila raztrgan meniskus, dejali: »Na lastno željo nam bo tu še pomagal, potem gre takoj na artroskopijo in približno dvomesečno rehabilitacijo.« Napoved, ki se je na srečo izkazala za preveč črnogledo.

»Samo trenutek, ravno me kliče zdravnik. Vas pokličem nazaj,« nas je včeraj dopoldne prijazno odslovil Branko Tamše, čez dobrih deset minut pa nam prenesel novico, ki mu je zagotovo polepšala dan. »Pregled je pokazal, da lahko igra. Lahko se zgodi, da mu sploh ne bo treba na operacijo,« je po Makučevem pregledu pri dr. Sajovicu po lesu potrkal Velenjčan, čigar moštvo naslednji preizkus čaka v soboto v Ljutomeru na polfinalu slovenskega pokala proti Kopru. Jasno, z mladim organizatorjem igre kot pomembnim adutom ... »Želimo si lahko, pričakovati in zahtevati pa od njega ne moremo ves čas takih iger,« je opozoril celjski trener.

Kljub temu se je strinjal, da ima z njim v svojih vrstah talenta, primerljivega z Blažem Jancem, danes članom poljskih Kielc. »A z eno pomembno razliko. Janc je večino časa preživel na desnem krilu in delno na desnem zunanjem položaju, kar je vsaj glede taktike in odgovornosti lažje kot biti organizator igre. Domen pa mora rosno mlad voditi celotno igro Celja z vsemi igralci, ki so izkušenejši in starejši od njega. Ta vloga mu je pisana na kožo. Ko je na igrišču, mu ni treba veliko govoriti, kako naj vodi tekmo, saj je v igri zelo inteligenten. Med treningi sodeluje z vsemi igralci, jih sprašuje, poskuša razumeti njihovo razmišljanje. Vse, kar dela, dela zelo trezno in pametno. Glede na starost je zelo zrel in na zelo dobri poti,« se je o svojem najbolj bleščečem diamantu razgovoril Tamše.


O njem govorili vsi
Njegova najnovejša senzacija je bila glavna tema pogovorov med strokovnjaki, navijači in novinarji v Skopju, skratka vsemi, ki so videli simultanki s skupno desetimi goli in vrsto čarobnih potez proti Zagrebu in Meškovu. »Ta mali Makuc je ’strašen’ igralec. Iskreno to zame ni presenečenje, saj njegov razvoj spremljam že leta,« je recimo hrvaškim novinarjem razlagal zagrebški trener Zlatko Saračević, nekoč sijajen rokometaš … »Vsi klubi, trenerji, menedžerji imajo vsake pol leta ali leto dni enako vprašanje zame. Kje najdete vse te fante? Še enkrat bi rad nekaj povedal: v Sloveniji vsi trenerji delajo zelo dobro, jaz pa imam srečo, da imam morda nos za igralce in v 80 ali 90 odstotkih zadenem pri oceni njihovega potenciala. Vedno znova jim to razložim, vendar ne morejo verjeti. Odide Janc, pa mislijo ’evo, zdaj jih nimate več’. Pa spet naredimo nekaj novega,« je razložil Tamše.

Pa mu ta nos za igralce pravi, da se v Zlatorogu kali eden najboljših organizatorjev igre prihodnosti v Evropi?

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: makuc, celje

Članki iz rubrike