Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.03.2018 19:57:18

Celje Pivovarna Laško - Urbanscape Loka 32:25 (15:15)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zaostali tekmi prvega kroga končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Urbanscape Loko z 32:25 (15:15).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 300, sodnika: Backović in Palačković (oba Ljubljana).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 3, Jurečič 2, Malus 5, Razgor 8 (3), Suholežnik, Marguč 2, Grošelj, Žabić, Slišković 1, Makuc 1, Anić 2, Dušebajev 2, Mačkovšek 4, Mlakar 2.
* Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, M. Vrbinc 2, Rakovec, Šibanc 4 (1), Gartner 1, Dolenc 1, Kavčič 9 (1), Jamnik 1, M. Jesenko, U. Pipp, Bradeško, M. Pipp 1, Bergant 1, A. Jesenko 3, Marinović.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Urbanscape Loka 5 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Urbanscape Loka 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Branilci naslova iz Celja so osvojili prvi točki v končnici za prvaka. Škofjeločani, ki so pred dnevi v svojem Podnu na kolena položili najbolj prepričljive rokometaše rednega dela državnega prvenstva iz Ribnice, so bili v prvem polčasu povsem enakovredni papirnatim favoritom za končno zmagoslavje v ligi NLB, v drugi polovici tekme pa jim niso bili kos.



Celjski rokometaši so imeli v prvem polčasu gromozanske težave s Škofjeločani. Gorenjci jim niso bili le enakovredni, v določenih trenutkih dvoboja so jih tudi povsem zasenčili, predvsem to velja za obdobje med 17. in 20. minuto, ko so po delnem izidu 4:1 povedli s 13:10. Celjani so v izdihljajih prvega polčasa vendarle strnili svoje vrste in jih po golih Davida Razgorja, Igorja Anića in Gala Marguča v 27. minuti ujeli in izenačili na 13:13.

V uvodnih sedmih minutah drugega polčasa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, po 20:20 pa je celjski rokometni stroj vendarle začel mleti. Izbranci Branka Tamšeta so v naslednjih osmih minutah naredili delni izid 5:0 in povedli s 25:20. V 50. minuti je celjska prednost že znašala sedem golov (28:21) in zmagovalec je bil znan.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita David Razgor z osmimi in Jaka Malus s petimi goli, v škofjeloški pa Aleks Kavčič z devetimi in Alen Šibanc s štirimi zadetki.

Celjska zasedba bo naslednjo tekmo igrala v soboto, 24. marca, ko bo gostovala v Ribnici, škofjeloška pa bo v sredo, 28. marca, gostila Koper 2013.

Značke: rokomet, dp, celje-pl

Članki iz rubrike