Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.03.2018 20:34:45

Slovenski rokometni klubi v boj za prvaka

Trenerji šestih rokometnih ekip, ki so se uvrstili v ligo NLB za prvaka, so danes v Centru inovativnega podjetništva NLB predstavili cilje pred začetkom končnice. V ligi za prvaka bodo nastopili Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Riko Ribnica, Urbanscape Loka, Koper 2013 in Krka.

Naslov državnih prvakov branijo rokometaši iz Celja, ki - tako kot Velenjčani - zavoljo obveznosti v evropski ligi prvakov in regionalni ligi Seha niso igrali v rednem delu državnega prvenstva. Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje in Riko Ribnica bodo končnico začeli z 31 točkami (toliko točk je v rednem delu osvojila Ribnica), Urbanscape Loka in Koper 2013 s 23, Krka pa z 21 točkami.

"Pred začetkom lige NLB sem dejal, da bo verjetno izenačena do konca in tako je tudi bilo, saj se je za uvrstitev v končnico potegovalo osem ekip, uspelo pa je štirim. Riko Ribnica je suvereno osvojila prvo mesto, a tudi vsa ostala moštva so prikazala lep in zanimiv rokomet, obenem pa so se znova odlično predstavili številni mladi igralci, kar je plod dobrega dela trenerjev. Pred nami je deset krogov, v katerih bodo prvaka po mojem mnenju odločile tiste tri ekipe, ki imajo manj točk. V ligi NLB je na vsakem gostovanju izjemno težko, proti Celju Pivovarni Laško pa lahko vsaka ekipa - z izjemo Gorenja Velenja - igra povsem sproščeno. Mi si želimo v cilj priti kot prvaki, je pa to precej lažje reči, kot storiti, a smo pripravljeni na boj," je na današnji predstavitvi ekip dejal trener Celja Branko Tamše.

"Končnica bo zelo zanimiva in vse tekme bodo težke, saj sta liga NLB in slovenski rokomet na splošno zelo kakovostna. Na vsaki tekmi moraš biti za dve točki dobro pripravljen in to je največji draž tega tekmovanja. Ob tej priložnosti čestitam tudi selektorju Veselinu Vujoviću za zelo dobre predstave na evropskem prvenstvu v rokometu, slovenska reprezentanca je namreč igrala zelo dobro in sem jo z užitkom gledal," je dejal trener Velenjčanov Željko Babić.


"Riko Ribnica je s prebojem med najboljših šest izpolnila cilj, ima z osmimi točkami prednosti dobro situacijo, a to še nič ne pomeni. Na vsako tekmo gremo na zmago, kam nas bo to pripeljalo, pa bomo videli," pravi trener Ribnice Siniša Markota.

"Ribničani se bodo skupaj s Celjani in Velenjčani borili za naslov prvaka, ostali pa za tretje mesto. Branku Tamšetu in Željku Babiću čestitam za odlične predstave v ligi prvakov, kljub temu, da se niso uvrstili v drugi del, so dobro predstavljali slovenski rokomet in razvijali reprezentante. Nam ostane, da odigramo dobro končnico, uveljavimo mlade igralce, vsem skupaj pa želim vso srečo in naj naslov prvaka osvoji najboljša ekipa," je dejal trener Kopra in slovenski selektor Veselin Vujović.

"S tretjo zaporedno uvrstitvijo v ligo za prvaka smo izjemno zadovoljni, sploh glede na to, da imamo enega najnižjih proračunov in eno najmlajših ekip, v kateri so skoraj vsi igralci vzgojeni v Škofji Loki. Kljub temu se s tem ne bomo zadovoljili, temveč se bomo normalno pripravljali na vsako tekmo in poskušali vsakič osvojiti dve točki, v kolikor bomo imeli možnost, pa dati priložnost še več mladim igralcem. V tej sezoni smo članski ekipi priključili šest mladincev in enega kadeta, nekateri so se že dokazali, nekateri pa se zagotovo še bodo," je dejal trener škofjeloške ekipe Robert Beguš.

"Naš preboj med najboljših šest ekip je dokaz dobrega dela vseh v klubu. Vsako sezono premikamo cilje in tudi tokrat je temu tako - s Koprom 2013 in Urbanscape Loko se bomo borili za četrto mesto. Od vseh igralcev pričakujem, da se bodo borili in v njihovem ter svojem imenu zagotavljam, da bomo šli na vsaki tekmi na zmago," je dejal trener Krke Mirko Skoko.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike