stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ru
ru
2 08.12.2017 11:25:52

Čudaško, bizarno, navdihujoče!? Trener Gorenja je razkril, zakaj si v vsakem mestu najprej obišče ... POKOPALIŠČE!

www.alesfevzer.com
Pred letošnjo sezono je vodenje rokometne ekipe Gorenje Velenje prevzel hrvaški strateg Željko Babić, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu vodil hrvaško reprezentanco.

Da, tisto reprezentanco, ki je v eni od najbolj dramatičnih tekem v zgodovini rokometa na letošnjem svetovnem prvenstvu na koncu morala priznati premoč Sloveniji v borbi za tretje mesto. Veselin Vujović je bil na tisti tekmi s svojimi varovanci veliki zmagovalec, Željko Babić pa se je po hudem udarcu poslovil od mesta selektorja Hrvaške.

Toda pot ga je zelo hitro spet povezala s Slovenijo, saj je pred sezono prevzel vodenje Gorenja iz Velenja. Po selitvi v Šaleško dolino si je najprej ogledal pokopališče, tako kot to stori v vsakem mestu, v katerem deluje. Zakaj? "Pokopališče je kraj, na katerem dobro vidite, koliko ljudje spoštujejo preteklost. Kdor ne spoštuje preteklosti, nima prihodnosti. Ob obisku pokopališča v Velenju sem videl neverjetno kulturo in čistočo, veliko spoštovanje do ljudi, ki so nekoč živeli v Velenju in ustvarili to mesto. Zato sem se na pokopališču počutil zelo prijetno, občutil sem tudi ljubezen in mir. Seveda sem tudi molil, kot to počnem vedno. S svojim obiskom sem kot novinec v mestu izrazil in pokazal spoštovanje dušam, ki so žive, čeprav so telesa mrtva. Če ne bi bilo njih in njihovega dela, tudi mene ne bi bilo v Velenju," je v intervjuju za Dnevnik povedal Babić., 

Članki iz rubrike