alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

Bill Cosby Svet24.si

Bill Cosby spoznan za krivega

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

ru
ru
2 08.12.2017 11:25:52

Čudaško, bizarno, navdihujoče!? Trener Gorenja je razkril, zakaj si v vsakem mestu najprej obišče ... POKOPALIŠČE!

www.alesfevzer.com
Pred letošnjo sezono je vodenje rokometne ekipe Gorenje Velenje prevzel hrvaški strateg Željko Babić, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu vodil hrvaško reprezentanco.

Da, tisto reprezentanco, ki je v eni od najbolj dramatičnih tekem v zgodovini rokometa na letošnjem svetovnem prvenstvu na koncu morala priznati premoč Sloveniji v borbi za tretje mesto. Veselin Vujović je bil na tisti tekmi s svojimi varovanci veliki zmagovalec, Željko Babić pa se je po hudem udarcu poslovil od mesta selektorja Hrvaške.

Toda pot ga je zelo hitro spet povezala s Slovenijo, saj je pred sezono prevzel vodenje Gorenja iz Velenja. Po selitvi v Šaleško dolino si je najprej ogledal pokopališče, tako kot to stori v vsakem mestu, v katerem deluje. Zakaj? "Pokopališče je kraj, na katerem dobro vidite, koliko ljudje spoštujejo preteklost. Kdor ne spoštuje preteklosti, nima prihodnosti. Ob obisku pokopališča v Velenju sem videl neverjetno kulturo in čistočo, veliko spoštovanje do ljudi, ki so nekoč živeli v Velenju in ustvarili to mesto. Zato sem se na pokopališču počutil zelo prijetno, občutil sem tudi ljubezen in mir. Seveda sem tudi molil, kot to počnem vedno. S svojim obiskom sem kot novinec v mestu izrazil in pokazal spoštovanje dušam, ki so žive, čeprav so telesa mrtva. Če ne bi bilo njih in njihovega dela, tudi mene ne bi bilo v Velenju," je v intervjuju za Dnevnik povedal Babić., 

Članki iz rubrike