franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 06.09.2014 07:00:15

NLB Leasing liga verzija 2014/15

Arsen Perić
Začenja se štiriindvajseta sezona prve lige. Še nikoli cenejša, še nikoli mlajša, nekateri pravijo, da tudi še nikoli slabša liga. Nova sezona poleg novega sistema prinaša nove-stare skrbi, nove-stare klube, številne nove obraze, upamo pa, da tudi kakšne nove junake.

V nasprotju z vsako logiko ter gospodarskim st(r)anjem v državi in posledično rokometu je liga na začetku poletja po ekspresnem koncu ljubezni z regionalno druščino doživela širitev. V času, ko iz lige beži vse, kar leze in gre, in ko bi se bilo v iskanju ter koncentriranju kakovosti bolj smotrno spogledovati s krčenjem, je prvoligaška družina dobila dodatna člana. Ali oziroma komu je mik prve lige zameglil razum, bo pokazal čas, nam pa večkrat na misel pridejo besede polkovnika Pašića iz srbskega filma Karavle. Tista o Vesni Zmijanac in jeb**ju ... Vsi bi mi ... Kakorkoli že, naravna selekcija bo bržkone tista, ki bo z leti naredila svoje. Do takrat pa bo prvoligaški rokomet tedensko prihajal v vsako slovensko vas.

Pari 1. kroga

Celje PL - U. Loka (danes, 18.00)
IP Izola - Riko Ribnica (danes, 19.00)
J. Ormož - Krško (danes, 19.00)
Trimo - SVIŠ (danes, 19.00)
S. Gradec 2011 - Gorenje (danes, 19.00)
Sevnica - Maribor Branik (danes, 19.30)
Krka - Slovan (danes, 20.00)

S širitvijo je prišel tudi nov sistem, odločitev o prvaku bo padla meseca maja, vse pred tem bo neke vrste predigra. Ko morebiten spodrsljaj oziroma slab dan še zdaleč ne bo tako usoden, kot pa morda v preteklih letih. Osem mesecev dolga predigra, v kateri se bo iskal četrti potnik, ki se bo nato v polfinalu pridružil Celju, Gorenju in Mariboru. Bržkone ga je treba iskati v krogu moštev, ki so lani krojila spodnji del zgornjega in zgornji del spodnjega doma (Ribnica, Trimo, Sevnica, Izola ...). Predvsem mirna plovba bo za marsikoga glavna prioriteta, ni pa jih malo, za katere bo obstanek, takšen in drugačen, rdeča nit sezone. V ligi, kjer z izjemo prve trojice vsak lahko premaga vsakogar.

Po nekaj letih se vračata tradicionalna okolja Slovenj Gradec in Škofja Loka, kjer talenta in gledalcev ni nikoli manjkalo, za razliko od česa drugega, v prvi vrsti denarja, a z novima sponzorjema naj bi se tudi v tem pogledu premaknilo na bolje. Na mladih svet stoji in v ligi jih še nikoli ni bilo toliko, mladih namreč. Dovolj zgovoren je že pogled na seznam celjske in mariborske ekipe, ki bosta krojili sam vrh, v povprečju nimata niti 23 pomladi, a še zdaleč nista najmlajši, pravzaprav sta prava metuzalema v primerjavi z nekaterimi drugimi. Golobradih mladeničev v ligi ne bo manjkalo, ravno nasprotno, nemalokrat bo to - mladinska liga.

Liga sama naj bi po drugi strani prebolela neke otroške bolezni oziroma stopila v korak s časom, za korak naprej v celostni podobi lige naj bi poskrbeli prenovljena spletna stran, rezultati v živo, vsakotedenski spletni in vsaj ducat televizijskih prenosov, čeprav je treba sploh prve tri obljube glede na izkušnje iz preteklosti jemati z dobršno mero rezerve.

Kakorkoli že, brez apatije in malodušja v novo, 24. sezono, morda nas pa vse pozitivno preseneti.


CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Vitrine: prvenstvo 19, pokal 17, liga prvakov 1
Sezona 2013/14: 1. mesto (58. točk)/zmagovalec pokala
Trener: Branko Tamše
Prišli: Miha Zarabec (Maribor), Michal Kasal (Barcelona), Šime Ivić (Nexe), Živan Pešić (Veszprem), Tilen Kodrin (Maribor/s posoje), Urh Kastelic (Slovan/s posoje)
Odšli: Sebastian Skube (Silkeborg), Gašper Marguč (Veszprem), Mate Lekai (Veszprem), Borut Mačkovšek (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay), Nemanja Zelenović (Wisla), Žiga Mlakar (Maribor), Igor Žabić (Maribor/posoja), Gregor Potočnik (Trimo/posoja), Nikola Ranevski (Moškanjci Gorišnica)

Vratarji: Matevž Skok, Urban Lesjak, Urh Kastelic
Levi krili: Luka Žvižej, Tilen Kodrin
Levi zunanji: Ivan Slišković (Hrv), Michal Kasal (Češ), Rok Žuran
Srednji zunanji: Miha Zarabec, David Razgor, Jaka Malus
Desni zunanji: David Miklavčič, Šime Ivić (Hrv)
Desni krili: Blaž Janc, Gal Marguč
Krožni napadalci: Vid Poteko, Ivan Pešić (Srb), Blaž Blagotinšek
Trener Branko Tamše: "Če se najprej vrnem na lansko sezono, mislim, da je ekipa z dvojno krono presegla pričakovanja, za nameček pa je braniti vedno težje kot napadati. Glede na imena se da razbrati, kdo je glavni favorit, mi po drugi strani novo sezono začenjamo s številnimi novimi, mladimi in večinoma neizkušenimi igralci. Zato pričakujem številna nihanja v naši igri, medtem ko je velenjska ekipa bolj ali manj zadržala obstoječi kader in se še dodatno okrepila z nekaterimi kakovostnimi igralci. Že večkrat sem dejal, da mi nov tekmovalni sistem ni všeč, saj prave tekme v državnem prvenstvu nastopijo šele spomladi."


GORENJE VELENJE

Vitrine: prvenstvo 3, pokal 1
Sezona 2013/14: 2. mesto (56. točk)/polfinalist pokala
Trener: Ivan Vajdl
Prišli: Miloš Božović (Valladolid), Klemen Ferlin (Trimo), Blaž Kleč (Maribor), Michal Szyba (Azoty Pulawy), Aleksander Špende (Krka), Rok Zaponšek (Krka)
Odšli: Kleme Cehte (Katar, Aix), Darko Cingesar (Loka, Maribor), Emir Taletovič (Maribor), Nejc Brglez (Sevnica/posoja), Matic Vrečar (Krško/posoja)

Vratarji: Benjamin Burić (BiH), Klemen Ferlin, Rok Zaponšek
Levi krili: Niko Medved, Janez Gams
Levi zunanji: Marko Dujmovič, Mitja Nosan, Aleksander Špende
Srednji zunanji: Staš Skube, Miloš Božović (ČG), Luka Dobelšek
Desni zunanji: Jernej Papež, Michal Szyba (Pol), Nejc Cehte
Desni krili: Mario Šoštarič, Rok Golčar
Krožni napadalci: Senjamin Burić (BiH), Kristian Bećiri (Hrv), Blaž Kleč
Trener Ivan Vajdl: "Po vseh razočaranjih v maju in juniju, ko smo najprej ostali brez naslova prvaka, potem pa še brez lige prvakov in lige SEHA, vstopamo v novo sezono še toliko bolj odločni. Zavedamo se, da imajo vsi svoje načrte in želje, a tudi mi imamo svojo računico. Zdaj imamo širino, ki jo lani nismo imeli, imamo kakovostnejšo zasedbo in daljšo klop kot v lanski sezoni, upam pa, da nas bodo v večji meri obšle tudi poškodbe. Vsem želim veliko sreče in uspeha, razen seveda, ko bodo igrali z nami (smeh)."


MARIBOR BRANIK

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 3. mesto (48. točk)/šestnajstina finala pokala
Trener: Marko Šibila
Prišli: Emir Taletovič (Gorenje), Matic Verdinek (-), Darko Cingesar (Loka/Gorenje), Žiga Mlakar (Celje PL), Dominik Mišković (Varaždin), Igor Žabić (Celje PL/posoja)
Odšli: Jure Vran, Miha Zarabec (Celje PL), Marino Marić (Melsungen), Simon Razgor (Brest Meškov), Blaž Kleč (Gorenje), Aljoša Štefanič (Sevnica), Tilen Kodrin (Celje PL)

Vratarji: Gregor Čudič, Domen Škalički, Emir Taletovič
Levi krili: Matic Verdinek, Darko Cingesar
Levi zunanji: Nikola Špelić (Hrv), Tine Poklar, Nejc Žmavc
Srednji zunanji: Ante Kaleb (Hrv), Dušan Fidel
Desni zunanji: Gašper Hrastnik, Žiga Mlakar
Desni krili: Tadej Sok, Grega Jamnik
Krožna napadalca: Dominik Mišković (Hrv), Igor Žabić
Trener Marko Šibila: "Kljub padcu kakovosti pri vseh slovenskih kolektivnih športih menim, da je rokomet zadržal zelo visoko raven kakovosti. Upam si trditi, da kljub določenim razlikam nobeno od 14 moštev ni popoln avtsajder. V Sloveniji imamo nekaj izjemnih mladih igralcev, ki zdaj zapolnjujejo vrzeli, ki so jih ustvarili (pre)dobro plačani profesionalci. Želimo si obdržati stik s Celjem in Velenjem, in če obstaja razlika, to poskušati zmanjšati. Korak naprej želimo narediti tudi na mednarodnem prizorišču, da bi poleg Celja in Gorenja še nekdo pustil pečat v Evropi, in tako izboljšati skupno izhodišče, seveda pa je marsikaj v veliki meri odvisno tudi od žreba."


RIKO RIBNICA

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 4. mesto (33. točk)/šestnajstina finala pokala
Trener: Robert Beguš
Prišel: Janez Skušek (Slovan)
Odšla: Črt Abrahamsberg (končal kariero), Nejc Omahen

Vratarja: Jošt Perovšek, Mark Klarič
Levi krili: Jan Pucelj, Peter Batinič
Levi zunanji: Jan Grebenc, Nik Henigman, Blaž Nosan
Srednji zunanji: Patrik Leban, Domen Pahulje, Matic Andoljšek
Desni zunanji: Alen Markovič
Desni krili: Matej Merhar, Janez Skušek
Krožni napadalci: Blaž Fink, Aleksander Atanasov, Gregor Košmrlj
Trener Robert Beguš: "Tudi mi imamo tako kot vsi drugi mlado ekipo, ki je bila poleti sicer deležna minimalnih sprememb, kar zadeva igralski kader. Cilj ostaja isti kot pred letom dni, to je uvrstitev med šesterico, saj smo lani končali kot četrti, kar je bil najboljši rezultat Ribnice, seveda pa se bomo potrudili, da ga ponovimo."


TRIMO TREBNJE

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 5. mesto (33. točk)/polfinalist pokala
Trener: Roman Šavrič
Prišli: Rok Jelovčan (IP Izola), Gregor Potočnik (Celje PL/posoja), Klemen Sašek (SVIŠ)
Odšli: Klemen Ferlin (Gorenje), Anže Ratajec (Csurgo), Anže Korelec (končal kariero), Ožbolt Kristan (SVIŠ), Aleš Saje, Blaž Rojc (Krka)

Vratarja: Urh Brana, Rok Jelovčan, Žiga Urbič
Leva krili: Luka Florjančič, Maj Grandovec, Jure Sušin, Uroš Udovič, Matic Kotar
Levi zunanji: Gregor Potočnik, Jaka Ferkulj, Filip Baznik
Srednji zunanji: Miha Murčehajič, Ožbej Lukanc, Rok Skol
Desni zunanji: Klemen Sašek
Desno krilo: Rok Željko
Krožni napadalci: Marko Radelj, Tevž Grandovec, Miha Čeh, Matic Femec
Trener Roman Šavrič: "Naši cilji so podobni kot vsako leto, nismo toliko obremenjeni z rezultatom kot pa s tem, da proizvajamo igralce in tudi trenerje. Seveda si želimo čim višje, morda bomo malce pogrešali imperativ uvrstitve v končnico za prvaka, a sistem je, kakršen pač je, bo pa drugi strani malce manj pritiskov. Povprečna starost ekipe je 21 let, kar je samo po sebi dovolj zgovorno, tako lahko tudi mi pričakujemo določena nihanja zaradi mladosti, kar pa navsezadnje ni nič tragičnega."


SEVNICA

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 6. mesto (19. točk)/šestnajstina finala pokala
Trener: Iztok Godec
Prišli: Aljoša Štefanič (Maribor), Matic Suholežnik (Krka, Celje/posoja), Nejc Brglez (Gorenje/posoja), Matic Gerčar (Drava)
Odšli: Matej Flajs (Belgija), Bojan Božič (Krka), Zlatan Bratanovič, Uroš Ošlovnik (končala karieri)

Vratarja: Nejc Brglez, Matic Gerčar
Levi krili: Jure Gorenjak, Aleksander Kuhar
Levi zunanji: Miloš Djurdjevič, Luka Cigler, Lucijan Fižuleto
Srednji zunanji: Alen Dražetič, Goran Brečko, Rok Kozole, Žan Gjerek
Desni zunanji: Žan Krnc, Aljoša Štefanič
Desno krilo: Klemen Brilej, Luka Pernovšek
Krožni napadalci: Matic Grušovnik, Kristjan Bezgovšek, Matic Suholežnik
Trener Iztok Godec: "Tudi mi smo zadržali jedro ekipe, bilo je sicer nekaj odhodov in prihodov, kar pa je v današnjem času običajno. Še vedno dobro sodelujemo s Celjani in Velenjčani, ki nam hvalabogu posojajo fante, ki potrebujejo minute na igrišču. Tudi naš cilj je v prvi vrsti obstanek v ligi, če se bo ponudilo kaj podobnega kot lani, pa bomo seveda zgrabili z obema rokama. Na Šilčevem memorialu smo od Slovana dobili opozorilo, da lahko vsak premaga vsakogar, tako da verjamem, da se obeta zanimiva sezona. Če bomo drugo sezono še bližje glavi mize, pa bom še toliko bolj zadovoljen."


ISTRABENZ PLINI IZOLA

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 7. mesto (27. točk)/četrtfinale pokala
Trener: Borut Hren
Prišli: Blaž Vončina, Andraž Velkavrh (Koper 2013), Blaž Žgavec (Ajdovščina), Žan Popovič (Celje/posoja)
Odšla: Žiga Smolnik (Krka), Rok Jelovčan (Trimo)

Vratarji: Dragan Kevič, Blaž Vončina, Martin Gregorič
Leva krila: Peter Božič, Marko Rončevič, Tilen Grbec
Levi zunanji: Elvin Čosić, Amel Redžić, Jakob Vukovič
Srednji zunanji: Andraž Velkavrh, Nejc Poklar (?)
Desni zunanji: Nikola Kojić
Desni krili: Kristjan Jurič, Luka Matijaševič
Krožni napadalci: David Zorić-Stepančič, David Bubnič, Jure Jelovčan, Dean Dolenc
Trener Borut Hren: "Izola se podaja v svojo četrto sezono v prvi ligi, do zdaj smo bili bolj kot ne stabilen prvoligaš in ne glede na nekatere spremembe v ekipi želimo v tej smeri tudi nadaljevati. In čim dražje prodati kožo, sploh iz Kraške upamo, da bo le redkokdo odnesel točke. Če nam bo kdo ponudil prst, upam, da bomo zgrabili roko, predvsem pa si želim, da bi si čim prej zagotovili obstanek ter nato naskakovali sredino lestvice."


JERUZALEM ORMOŽ

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 8. mesto (26. točk)/osmina finala pokala
Trener: Saša Prapotnik
Prišli: Tomislav Balent (Varaždin), Igor Petrovič (Arcont Radgona), Dejan Veselko (Velika Nedelja/posoja), Gregor Grizolt (Dobova), Marin Šutalo (Varaždin)
Odšli: Boštjan Belec (Drava), Sandi Žuran, Dominik Peček, Aleš Šišmanovič (Linz), Kristijan Putarek, Damir Mavrič (Velika Nedelja/posoja), Jaka Poznič (Gorenje, Krško)

Vratarji: Tomaž Cvetko, Tomislav Balent (Hrv), Marin Šutalo (Hrv)
Leva krila: David Bogadi, Jaša Rajšp, Igor Petrovič
Levi zunanji: Rok Cvetko, Jure Kocbek
Srednji zunanji: Bojan Čudič, Miha Kolmančič
Desni zunanji: Siniša Radujković
Desni krili: Jan Gregorc, Dejan Veselko
Krožni napadalci: Gregor Grizolt, Danijel Mesarić, Matic Topolovec, Miha Kavčič
Trener Saša Prapotnik: "Zdi se mi, da se ponavljam iz leta v leto, pa vendar. Kot prvo si želimo zagotoviti obstanek v ligi, potem pa pogledovati proti sredini lestvice. Zadržali smo jedro ekipe, dodali nekaj mladih, obetavnih fantov, na nekaterih od njih gradimo tudi prihodnost kluba, in upamo na najboljše."


KRKA

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 9. mesto (24. točk)/osmina finala pokala
Trener: Mirko Skoko
Prišli: Žiga Smolnik (IP Izola), Blaž Rojc (Trimo), Bojan Božič (Sevnica)
Odšli: Aleksander Špende (Gorenje/konec posoje), Rok Zaponšek (Gorenje/konec posoje), Matjaž Borovnik (Gorenje/konec posoje), Matic Suholežnik (Sevnica), Urban Grubar, Miha Svetelšek

Vratarji: Bojan Božič, Denis Kovačič, Matej Štangelj
Leva krila: Timon Orlič, Mitja Klobčar, Jaka Jakše
Levi zunanji: Aljaž Lavrič, Jan Irman
Srednji zunanji: Žiga Smolnik, Grega Okleščen, Gal Adamčič, Jernej Furdi, Leon Rašo
Desni zunanji: Blaž Rojc, Nikola Potić (Srb)
Desna krila: Jan Jurečič, Tim Vidmar, Kristjan Pršina
Krožni napadalci: Robi Cvikl, David Didovič, Jan Bevec
Trener Mirko Skoko: "Podobno kot številni drugi smo tudi mi mlada ekipa, pa čeprav imajo ti naši mladi fantje že izkušnje s prvo ligo in jim je ta šola lahko samo plus. Prvi cilj je obstanek, pa potem sredina lestvice, če se bo ponudila priložnost za kaj več, pa še toliko bolje. Vnovič si želimo tudi uveljavitve čim večjega števila mladih igralcev. To je to, predvsem pa delo in samo delo."


SLOVAN

Vitrine: prvenstvo Jugoslavije 1
Sezona 2013/14: 10. mesto (24. točk)/četrtfinale pokala
Trener: Boštjan Ficko
Prišli: Tim Topolovec, Jan Nunčič
Odšli: Janez Skušek (Ribnica), Gregor Župič (končal kariero), Domen Pogačnik (Francija), Jure Dobelšek, Urh Kastelic (Celje PL/konec posoje)

Vratarji: Veljko Kolaković, Rok Selakovič, Jan Nunčič
Leva krila: Žiga Matajič, Tim Topolovec
Levi zunanji: Robert Sankovič, Peter Krivic, Žan Grojzdek, Jaka Berdajs
Srednji zunanji: Andraž Kete, Rok Cvetko, Žan Matajič
Desni zunanji: Tim Jenko Bogdanič, Novica Maleševič, Jan Prevolnik
Desna krila: Slavko Erak, Jaka Peterlin, Nejc Planinc
Krožni napadalci: David Kovačič, Darko Stojnič, Marko Cvijič
Trener Boštjan Ficko: "Na Slovanu smo se letos zbrali malce pozno, spremenili pa smo tudi sestavo ekipe, v kar nas je seveda prisilil položaj oziroma več turbulentnih sezon v nizu. Odločili smo se, da damo možnost in priložnost fantom, ki so pred dvema letoma osvojili naslov prvaka v mladinski konkurenci. Pa čeprav so po mojem mnenju ti fantje preskočili srednjo šolo oziroma so se brez mature vpisali na fakulteto. V tem pogledu pričakujem precej težav, a nismo edini. O rezultatih in ciljih ne bom govoril, želim pa si, da bi se v prestolnici vzpostavil sistem, ki je bil začrtan že pred leti. Da bi se iz bazena, v katerem deluje več klubov, črpalo fante za eno ekipo, k temu pa bi seveda dodali fante, ki prihajajo na študij v Ljubljano. To je moja filozofija, ki po mojem mnenju sovpada s časom in ekonomskim položajem, v katerem živimo. Potem ko fantje prerastejo klub, pa gredo v okolja z višjimi ambicijami."


SVIŠ IVANČNA GORICA

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 11. mesto (19. točk)/finalist pokala
Trener: Miloš Aksentijevič
Prišli: Tine Marušič (Gorenje/posoja), Matej Košir (Dobova), Ožblot Kristan (Trimo), Anže Nered (Škofljica)
Odšli: Vladimir Marjanovič, Franci Zidar, Aleksander Polak (končali kariere), Klemen Sašek (Trimo), Miha Tomšič (Ferlach), Aleš Muhovec (Nemčija), Blaž Sendelbah (Krško)

Vratarja: Mitja Prašnikar, Gašper Slapničar
Leva krila: Denis Zavodnik, Jernej Marinčič, Timotej Knez, Matic Strmole
Levi zunanji: Matevž Potokar, Simon Stopar, Gregor Pekolj,
Srednji zunanji: Tine Marušič, Matej Košir, Jakob Hrovat, Matic Košir, Jure Oven
Desni zunanji: Anže Nered, Gašper Stopar, Luka Bregar, Jakob Krajnčan
Desni krili: Ožbolt Kristan, Aljaž Bučar
Krožni napadalci: Robert Tekavec, Elvir Kalabić
Trener Miloš Aksentijevič: "Tudi naša ekipa je bila deležna nemalo sprememb. Nekaj okostja je ostalo, večina fantov, na katerih bomo v letošnji sezoni gradili igro, pa je novih. Malce nam je zmanjkalo časa, ne bi se branili še tedna, dveh več priprav, morda smo tudi pozno začeli, a ob vsej negotovosti, ko nismo vedeli, ali bomo igrali v prvi ali pa v ligi 1. B, se nismo mogli uskladiti. Naš moto bo borbenost, vsaka tekma se začne z 0:0, je nekaj moštev, ki delujejo nepremagljivo, mi bomo svoje možnosti iskali v spodnjem delu. Naš edini cilj je obstanek, če pa se bo ponudila možnost za kaj več, jo bomo seveda z veseljem sprejeli. Skratka, gremo tekmo za tekmo."


KRŠKO

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 12. mesto (18. točk)/osmina finala pokala
Trener: Nenad Stojaković
Prišli: Matic Vrečar (Gorenje/posoja), Jaka Poznič (Gorenje), Blaž Sendelbah (SVIŠ)
Odšli: Tilen Majerle (Črnomelj), Matej Kučič (Dobova), Tomaž Miklavčič, Boris Jazbec, Matija Cerjak (?), Luka Koprivc, Dejan Vovk

Vratarji: Blaž Žitnik, Andraž Polutnik, Simon Sintič, Kristijan Kozole
Leva krila: Franci Čanžar, Tadej Dular, Matic Kastelic
Levi zunanji: Mitja Omerzel, Aljaž Zoran, Gašper Perko
Srednji zunanji: Blaž Sendelbah, Tadej Sobotič, Nejc Dimc, Alen Zorič
Desni zunanji: Rok Kodrič
Desni krili: David Ban, Mitja Romih
Krožni napadalci: Matic Vrečar, Jaka Poznič, Domen Sikošek-Pelko
Trener Nenad Stojaković: "V klub sem prišel šele pred štirinajstimi dnevi, tako da se s fanti še malce lovimo oziroma spoznavamo. Tudi v Krškem imamo zelo mlado ekipo, eno najmlajših, Matic Vrečar, ki je prišel na posodo iz Gorenja, je s svojimi 25. leti z naskokom najstarejši. A v tej pomlajeni, vse mlajši ligi bomo tako ali tako edini, ki ne bomo pomlajeni, trenerji. Moja filozofija je, da je prvih pet, šest ekip morda na papirju videti nedotakljivih, kar pa ne pomeni, da bomo padli brez boja. Vsaka tekma se začne z 0:0, šestdeset minut na igrišču je to, kar velja. Upam na najboljše, realna slika za nas pa je, da se borimo za obstanek."


SLOVENJ GRADEC 2011

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 1. mesto v 1. B ligi/šestnajstina finala pokala
Trener: Sebastjan Sovič
Prišli: -
Odšel: Rok Šimič (Poljska)

Vratarji: Dani Kašnik, Domen Ošlovnik, Nejc Humek, Valentin Soldo, Miha Pogorelčnik
Levo krilo: Franci Poklič, Tadej Kobold
Levi zunanji: Vid Levc, Žan Šol, Jure Šavc, Gal Levc
Srednji zunanji: Mirko Čivčič, Martin Vižintin, Jure Doberšek, Martin Podstenšek, Rok Ovniček
Desna zunanji: Klemen Kresnik, Blaž Orter
Desno krilo:  Andraž Voršič, Uroš Štumpfl
Krožni napadalec: Benjamin Zbičajnik, Daniel Plešej, Rok Krevs
Trener Sebastjan Sovič: "V Slovenj Gradcu veliko ljudi živi in diha z rokometom. Imamo veliko podporo, res sem vesel, da se je letos, ko praznujemo šestdeset let, prvoligaški rokomet vrnil v mesto. Prav tako me veseli, da je jedro ekipe sestavljeno iz domačih fantov, ki so leta 2011 skupaj začeli ta projekt in so opravili levji delež pri vrnitvi med elito. Imamo mlado, neizkušeno ekipo, a imamo še ogromno rezerv in možnosti za napredek. Na tem gradimo, želim si, da bi fantje v letošnji sezoni predvsem nadgradili svoje znanje, tako tehnično kot taktično, in da bi odigrali pravo sezono ter v njej uživali. Seveda pa si tudi mi želimo obstanka v ligi."


URBANSCAPE LOKA

Vitrine: -
Sezona 2013/14: 2. mesto v 1. B ligi/osmina finala pokala
Trener: Robi Bradeško
Prišli: Aljaž Panjtar (Cerklje), Rok Setnikar (Cerklje), Matija Vrbinc (Cerklje), Januš Lapajne (Ajdovščina)
Odšla: Darko Cingesar (Maribor), Matej Kejžar

Vratarji: Aljaž Panjtar, Anže Vrbinc, Gašper Dolenc
Leva krila: Mario Cingesar, Alen Šibanc, Jernej Štremfelj
Levi zunanji: Januš Lapajne, Aleks Kavčič, Jošt Rakovec
Srednji zunanji: Matija Vrbinc, Lenart Bergant, Anže Rebič, Peter Čebron
Desni zunanji: Jan Korošec, Jan Setnikar, Rok Završnik
Desna krila: Rok Setnikar, Jure Dolenec, Tine Gartner
Krožni napadalci: Andrej Bergant, Luka Rant, Žiga Bradeško
Trener Robi Bradeško: "Res smo mlada ekipa, prvo leto si bomo nabirali izkušnje za prihodnost, teh nam res primanjkuje. Imamo samo dva igralca, ki sta že okusila slsti in pasti prve lige, ostali so brez tovrstnih izkušenj, kar pa je verjetno ključno v tej neprimerno močnejši konkurenci, kot je bila lani v ligi 1. B."

Članki iz rubrike