Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
15.10.2024 22:17:53
Deli članek:

Slovenski prvaki pozabili priti na igrišče, v Španiji povsem izgubljeni

alesfevzer.com

Bil je to večer, ki bi ga lahko Velenjčani na igrišču v Leonu podaljšali v noč in igrali še celotno sredo, pa domačega Ademarja ne bi ujeli. Nasprotno, razlika bi kvečjemu (z)rasla. Tak je vsaj ostal občutek po porazu Gorenja v 2. krogu skupinskega dela evropske lige s 24:32. Prost vikend jim bo najbrž prišel kar prav, da se bodo lahko zaprli v Rdečo dvorano in tam čez teden dni proti Kriens-Luzernu morda popravili sliko ...

''Iz tega gostovanja si želimo odnesti vsaj točko, morda celo obe. Vemo, da to ne bo enostavno,'' je pred dvobojem z Ademar Leonom razmišljal Tilen Sokolič, ki se je zavedal, da bi morali Velenjčani za to pokazati veliko boljšo predstavo kot konec minulega tedna v Kopru, kjer je prav on rešil obe točki proti predzadnjeuvrščenemu moštvu lige NLB. Verjetno bi zadoščala predstava iz uvodnega kroga evropske lige proti GOG Gudmeju, za katero so bili varovanci Zorana Jovičića v Rdeči dvorani pred tem nagrajeni s točko. A ostalo je pri željah, glede na prikazano - pobožnih. Ker se je na evropskem odru v Palacio de los Deportes de Leon avditoriju pokazalo Gorenje, ki je bilo - če že - bolj podobno tistemu izpred nekaj dni iz Bonifike, ali pa z začetka sezone s škofjeloškega Podna, ali pa kasneje z domačega derbija proti Trimu, ali pa prvega polčasa večnega derbija v Zlatorogu … Če je to sploh bilo čemu podobno. 

Ko je po dokončnem razpadu sistema v velenjski igri dvajset minut pred zadnjo sireno Ademar Leon vodil že s +9 (23:14), je bil zmagovalec že davno odločen. Tudi ob zaostanku štirih zadetkov med glavnim odmorom govorice teles Velenjčanov niso navdajale z optimizmom po preobratu. Če so se (predvsem v prvem polčasu) v obrambi še borili in solidno kljubovali Špancem, so bili v napadu absolutno premedli, brezidejni, kar malo raztreščeni, pod črto vsega preslabi, da bi lahko pomislili na kako točko. Ko je razlika pred zadnje četrt ure poskočila na -10, kasneje do najvišjih -11 (prvič 18:29) z velenjskega Zornega kota, je šlo le še za ugled slovenskih prvakov. Moramo priznati, španski prvoligaš, ki je pred evropskim porazom s Kriensom v Luzernu (30:34) v domači ligi izgubil tudi proti Huesci, ga je kar načel.

Preden tekmo za pozabo pošljemo v pozabo, morda omenimo samo še najvidnejše posameznike: med tokrat nevidnimi Velenjčani sta bila (v drugem polčasu) to strelec petih zadetkov Tilen Sokolič in avtor osmih obramb Emir Taletović. Pri zmagovalcih je strelsko izstopal Carlos Alvarez Dominguez s sedmimi zadetki, med vratnicama pa je s 15 obrambami blestel Saeid Barkhordari.

Zdaj pa je bilo o tej tekmi res povedanega dovolj, najbrž kar preveč ...

Ademar Leon - Gorenje 32:24 (14:10)
* Mestna dvorana, gledalcev 2238, sodnika: Carmaux in Mursch (oba Francija).
* Ademar Leon: Barkhordari, Perez, Lindqvist 1, Minambres 2, Dominguez 7 (2), Wasiak 2, Sanz de Nicolo 5, Fernandez 1, Rozada, Sanchez 3, Duarte 1, Nabil 5, Alvarez, Gonzalez, Benites 5.
* Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Velić 2, Pipp 3, Matanović 3, Jezernik 2, Maričić, Drobež, Poklar 3, Starman, Tatar 2, Sokolič 5, Blagotinšek 2, Jankovskij 2, Lončarić.
* Sedemmetrovke: Ademar Leon 2 (2), Gorenje Velenje 4 (4).
* Izključitve: Ademar Leon 4, Gorenje Velenje 8 minut.