Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
29.08.2024 16:30:51
Deli članek:

Pred prvo ‘tekmo leta’ tudi o življenju po Zormanu: Veste kako je (bilo) …

alesfevzer.com

Rokometno sezono na Slovenskem bodo v soboto ob 19.30 v svoji šolski dvorani odprli Trebanjci, ki se bodo z donedavnim delodajalcem dveh slovenskih legend, Jureta Dolenca in Dragana Gajića, odigrali prvo od dveh partij v boju za evropsko jesen. To bo na Dolenjskem hkrati začetek življenja po Urošu Zormanu.

Kakšno Trebnje bomo gledali v bodoče, je vprašanje, ki si ga danes verjetno postavlja marsikateri ljubitelj slovenskega, predvsem pa trebanjskega rokometa. Ne toliko zaradi vseh odhodov (Čudić, Potočnik, Jovičić, Bulzamini, Ćorsović, Udovič) in prihodov (Lesjak, Guček, Soršak, Pipp) kot slovesa moža, ki je da(ja)l identiteto trebanjskemu Trimu kot legitimnemu kandidatu za državni naslov – Uroša Zormana.

Ampak Marko Kotar, eden od nosilcev trebanjske igre, verjame, da je s soigralci pripravljen na enega od izzivov sezone. “Nekaj je še neznank, ampak fizično smo pripravljeni celo bolj kot prejšnja leta. Ekipa je malo prenovljena, nov je sistem, ker je nov trener. Ampak mislim, da bo. Bo. Mora biti!” je odločno poudaril eden od domačinov pri Trimu iz Trebnjega.

Nasprotnik bo zahteven. Limoges je francoski prvoligaš v vzponu, za katerega bi bil izpad proti drugi ekipi Slovenije mala katastrofa. “Če ne bi bili zelo močni, ne bi prišli v Evropo, ker vemo, da je francoska liga druga najmočnejša v Evropi. Imajo zelo zanimivo, močno ekipo. Težka tekma bo,” se zaveda Kotar, ki s soigralci točno ve, kakšnega tekmeca bodo izzvali. Sloviti Španec Alberto Entrerrios ima tudi po odhodih kapetana slovenske reprezentance Jureta Dolenca in stroja za gole Dragana Gajića na voljo izjemno zasedbo. “Uh, so kar dobili ‘igračine’. Nigerijec Yusuf Faruk, Egipčan Yehia El Deraa, pa da ne naštevam naprej. Nimajo pomanjkljivosti,” je nekdanja člana Kielc oziroma Veszprema izpostavil Kotar. Pa vseeno pričakuje zmago, napredovanje? “Saj veste, kako je: mi bomo dali svoj maksimum in poskušali presenetiti. Menim, da je Limoges favorit, ampak mi ne gremo z belo zastavo v to tekmo. Iskali bomo svoje priložnosti,” je obljubil.

Za Trebanjce bo to prva uradna tekma po odhodu Uroša Zormana, ki ga je nasledil Radoslav Stojanovik. V trebanjski šolski telovadnici je tako zavel nov veter, po svoje kar dobrodošel, kot razmišlja Kotar. “Je drugače, seveda. Z Zormanom smo bili skupaj štiri leta in bi rekel, da je sčasoma treba narediti malo spremembe. Upam, da bo naš novi trener dobra zamenjava,” si je zaželel. Ko smo s Stojanovikom govorili takoj po prihodu v Slovenijo, nam je dejal, da je tudi on strog trener, kot velja za Zormana. “Lahko je tudi, ampak moram reči, da je bil Zorman do sedaj moj najbolj strog trener, pa mislim da lahko podobno rečem tudi za soigralce,” je dal Kotar vedeti, da v dvorani po novem vseeno ni tako glasno. ”Je bolj sproščeno, ni toliko napetosti …” je pristavil.

Sicer je v (njegovih) mislih ta hip le sobotni evropski izziv proti Limogesu, a pred vrati je tudi prvoligaška sezona, ki jo bodo Trebanjci odprli že v sredo na gostovanju v Stični. Si znamo predstavljati, kdo bo njihov (nov) največji rival, koga bi jim bilo najslajše premag(ov)ati … “Igranje proti bivšemu trenerju bo zagotovo prineslo dodaten naboj. Tako da Slovan, seveda tudi Gorenje, ki je aktualni prvak. Derbija s tema dvema ekipama bosta imela poseben čar, Celje pa tako ali tako. Celje je Celje, nikoli ga ne smeš odpisati. Ampak najbolj vroče pričakujem, da bo proti Slovanu in Velenju,” je zaključil Marko Kotar.