joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

piskar gorenjak foto sasa kovacic Njena.si

Tina Gorenjak se je po drugem raku odločila za ...

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

STA
STA
0 27.06.2024 20:21:42

Prvak in podprvak rokometne lige prvakov v isti skupini

Profimedia
Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so izžrebali skupini v ligi prvakov v sezoni 2024/25. Branilec naslova iz Barcelone, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, bo nastopil v skupini B. Slovenija v novi sezoni nima svojega predstavnika v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Katalonski športni velikan se bo v skupinskem delu pomeril z danskim Alborgom, letošnjim osmoljencem zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu, za katerega igra Slovenec Aleks Vlah. V skupini B so tudi nemški Magdeburg, poljske Kielce, madžarski Pick Szeged (Matej Gaber, Dean Bombač, Borut Mačkovšek), francoski Nantes (Rok Ovniček), hrvaški Zagreb (Aljaž Panjtar, Matic Suholežnik, Aleks Kavčič) in norveški Kolstad.


V skupini A bodo nastopili poljska Wisla Plock (Miha Zarabec, Tim Cokan, Mitja Janc, Peter Šiško), madžarski Veszprem (Gašper Marguč), francoski PSG, danska Fredericia, nemški Füchse Berlin, portugalski Sporting Lizbona, romunski Dinamo Bukarešta in makedonski Eurofarm Pelister (Domen Tajnik, Nejc Cehte).

Prvi del lige prvakov bo na sporedu med 11. septembrom in 6. marcem prihodnje leto. V prvem delu tekmovanja bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razdeljene v dve skupini. Po štirinajstih odigranih tekmah se bosta obe najboljši ekipi iz obeh skupin neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta iz obeh skupin pa čakajo dodatni tekmi za uvrstitev med osem. Nato sledijo tekme na izločanje do zaključnega turnirja štirih najboljših ekip.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike