Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.09.2022 21:15:46

Celjani izgubili na Danskem, a pustili dober vtis

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji uvodni tekmi skupinskega dela evropske lige prvakov na Danskem izgubili proti Aalborgu z 32:36 (17:20). Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 21. septembra, gostila nemški Kiel.

Aalborg - Celje Pivovarna Laško 36:32 (20:17)
* Sparekassen Arena, gledalcev 4717, sodnika: Biro in Kiss (oba Madžarska).
* Aalborg: Gade, Aggefors, Jakobsen 4, Palmarsson 1, Klove, Barthold, Claar 7, Nielsen 2, Henneberg, Sandell 4, Hoxer Hangaard, Bjornsen 6, Flodman, Mollgaard Jensen, Juul 2, Hansen 10 (7).
* Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 5, Knez, Mazej 2, Cokan, Marguč 7 (4), Ivanković 2, Janc, Muhović, Žabić 1, Mlakar, Vlah 8, Martinović 4, Suholežnik 3.
* Sedemmetrovke: Aalborg 7 (7), Celje Pivovarna Laško 4 (4).
* Izključitve: Aalborg 4, Celje Pivovarna Laško 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Celjska zasedba se je po enoletnem premoru vrnila v ligo prvakov. Slovenski prvaki so proti rokometnim silakom iz Aalborga pustili dober vtis, a pričakovano ostali brez točk.

Izbranci celjskega trenerja Alema Toskića so se v prvem polčasu v najlepši luči prikazali v začetku in končnici. Po vodstvu z 2:1 se jim je nato malce zalomilo, kar so gostitelji izkoristili in jim hitro ušli na šest golov (5:11).

Celjani so se v nadaljevanju trudili, najboljšo predstavo pa prikazali v zadnjem delu prve polovice tekme, ko so več kot prepolovili zaostanek in se trikrat približali na dva gola (15:17, 16:18 in 17:19).

V prvem polčasu je blestel Aleks Vlah, ki je iz osmih poskusov Aalborgu zabil kar sedem golov.

V drugi polovici tekme so sloviti Mikkel Hansen, ki se je to poletje po dolgih desetih letih igranja v razvpitem PSG vrnil v domovino, Islandec Aron Palmarsson in drugi njuni rokometno izjemno potentni soigralci na rutiniran način postavili zadeve na svoje mesto.

Celjani so jim resda večji del drugega polčasa kljubovali. V 53. minuti so zaostajali le za dva gola (29:31), v zadnjem delu tekme pa niso bili kos hitrim in enostavnim akcijam gostiteljev, ki so jim v 57. minuti znova ušli na šest golov (29:35) in tako razrešili vse dvome o zmagi.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Vlah z osmimi in Gal Marguč s sedmimi goli. Za dansko ekipo je Hansen dosegel deset golov, kar sedem od teh pa po izvajanju sedemmetrovk.

Članki iz rubrike