Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 26.04.2022 22:52:29

TOČA GOLOV v Manchestru! IZJEMNA predstava, prava POSLASTICA v režiji Cityja in Reala se je končala … (VIDEO)

Profimedia
Končana je prva polfinalna tekma lige prvakov med Manchester Cityjem in madridskim Realom.

Po toči golov so jo s 4:3 dobili varovanci Pepa Guardiole. Za domače, ki so vodili z 2:0, 3:1 in 4:2, so zadetke dosegli Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden in Bernardo Silva, gostom sta aktiven rezultat priigrala Karim Benzema z dvema in Vinicius Junior z enim zadetkom.

Nogometaši Cityja in Reala so navdušili gledalce na stadionu in pred televizijskimi ekrani po vsem svetu. Pokazali so atomski nogomet, poln lepih akcij in priložnosti, vse to pa začinili s sedmimi goli. Enega več so dosegli Angleži, ki se borijo za svoj drugi zaporedni finale, kar pa glede na videno tokrat in tudi v prejšnjih tekmah ni velika prednost, tako da je še prav vse možno.

City je povedel že po prvem nevarnejšem napadu na tekmi. V drugi minuti je na desni strani preigraval Riyad Mahrez, poslal natančno žogo v sredino, na njo pa je utekel Kevin De Bruyne in z glavo premagal kolega iz belgijske reprezentance Thibauta Courtoisa.

Že v 11. minuti so Angleži vodstvo povečali. Tokrat po akciji z leve strani, s katere je žogo v kazenski prostor, kjer jo je ob neodločnemu Davidu Alabi sprejel Gabriel Jesus in jo mimo Courtoisa rutinirano poslal v mrežo.

Po uvodnem pritisku gostiteljev so več poskušali tudi gosti, a hitro uvideli, da bodo imeli z razpoloženimi tekmeci v obrambi še naprej veliko dela. Domači so izvedli nekaj zelo nevarnih protinapadov, v enem izmed njih je v 26. minuti Mahrez sebično streljal in zadel zunanji del mreže, čeprav bi moral podati Philu Fodnu na drugo vratnico, le nekaj minut pozneje pa je Foden vendarle prišel do strela, a ni bil dovolj natančen.

Za zgrešeni priložnosti so bili Angleži kaznovani. Potem ko je Alaba po podaji Karim Benzemaja z glavo streljal mimo gola, je bil vroči francoski napadalec uspešnejši, v 33. minuti je izkoristil podajo rojaka Ferlanda Mendyja z leve strani, prehitel Oleksandra Zinčenka in s pomočjo leve vratnice zadel cilj.

Nekaj minut pozneje je izenačenje z dobrim postavljanjem po strelu Rodryga preprečil domači vratar Ederson, na drugi strani je De Bruyne je s prostim strelom zadel živi zid, z dogodki bogat prvi polčas se je končal z izidom 2:1.

Da se nogometaši tudi v drugem delu ne bodo ustavili, je pokazal že prvi resnejši napad. Mahrez je sam prišel pred vratarja, toda zadel le vratnico, odbita žoga je prišla do Fodna, ki pa mu je veselje preprečil Dani Carvajal.

V 53. minuti pa so imeli domači več sreče in zbranosti. Po napaki Madridčanov se je na desni strani žoge dokopal Fernandihno, jo poslal pred vrata, kjer je bil Foden nepokrit, zato mu je z glavo ni bilo težko žoge preusmeriti v gol.

A veselje domačih je bilo kratko. Fernandihno, junak tretjega gola svoje ekipe, je že dve minuti pozneje na sredini igrišča neposrečeno posredoval, med nogama izpustil žogo, hitri Vinicius Junior je 50 metrov sam tekel proti golu in tudi premagal Edersona.

Bernardo Silva je z lepim golom pod prečko, potem ko je sodnik Istvan Kovacs po prekršku nad De Bruyneom pustil prednost, spet povečal prednost, toda Aymeric Laporte je nekaj minut po zapravljeni priložnosti Mahreza v kazenskem prostoru nesrečno igral z roko, Benzema pa je s "panenko" najstrožjo kazen tudi izkoristil in postavil končni izid.

Značke: mancity, real-madrid

Članki iz rubrike