Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.04.2022 18:47:21

Krimovke v Budimpešti IZGUBILE! V četrtfinale lige PRVAKINJ pa vseeno potuje ...

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so se s skupnim izidom 55:52 uvrstile v četrtfinale evropske lige prvakinj. Ljubljanska ekipa je na prvi domači tekmi pred tednom dni premagala madžarski Ferencvaros s 33:26, na današnji povratni tekmi v Budimpešti pa je izgubila z 22:26 (10:8).

Ferencvaros - Krim Merkator 26:22 (8:10)
* Erd Arena, gledalcev 2200, sodnici: Vujačić in Kazanegra (obe Črna gora).
* Ferencvaros: Janurik, Suba, Edwige 1, Ballai, Szucsanszki, Csiszar-Szekeres, Kisfaludy, Harsfalvi, Stolle, Kovacs 1, Bölk 2, Marton 4, Malestein 4 (2), Klujber 10 (3), Szöllosi-Zacsik 1, Grbić 3.
* Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radosavljević 1, Stanko 2, Sercien Ugolin, Pineau, Žabjek, van Kreij, Posavec 4, Klemenčič, Ljepoja 3, Varagić, Krpež-Šlezak 3, Brnović 2, Gros 4 (2), Lekić 3.
* Sedemmetrovke: Ferencvaros 7 (5), Krim Mercator 2 (2).
* Izključitve: Ferencvaros 4, Krim Mercator 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanska ekipa je temelje za napredovanje med osem najboljših ekip na stari celini postavila pred tednom dni, ko je v Tivoliju visoko ukanila Ferencvaros, na današnji povratni tekmi pa je preživela "pekel v Budimpešti" in izločila lanske madžarske prvakinje. V četrtfinalu se bo pomerila z norveško ekipo Vipers Kristiansand, v minuli sezoni zmagovalko lige prvakinj. Prva tekma bo 30. aprila v Ljubljani, povratna pa teden dni kasneje v Kristiansandu.

Ljubljančanke so slabo začele tekmo v predmestju madžarske prestolnice. Že po desetih minutah so - po obojestransko raztrgani igri - zaostale za tri gole (2:5), tako da je trenerka Natalija Derepasko že v zgodnjem obdobju tekme zahtevala minuto odmora.

Njeni napotki so bili učinkoviti, krimovke so do konca prvega polčasa povsem zasenčile domače rokometašice. Po golih Ane Gros in Andree Lekić so dve minuti kasneje povsem zadihale za ovratnik domačim rokometašicam (4:5), v 18. minuti jih ujele (6:6), potem ko je zadela Paula Posavec, le minuto kasneje pa je Katarina Krpež-Šlezak svoje soigralke popeljala do prvega vodstva na tekmi (7:6).

Nadaljevanje je bilo zelo živčno. Obe ekipi sta naredili veliko tehničnih napak, manj jih je vendarle bilo na strani slovenske, ki je v končnici zaigrala bolj preudarno ter se po golih Lekićeve in Tatjane Brnović na veliki odmor odpravila z dvema goloma prednosti (10:8).

Slovenske prvakinje so v začetku druge polovice tekme po golu Nataše Ljepoja povedle z 11:8, a nato gostiteljicam dovolile, da so med 33. in 36. minuto naredile delni izid 4:0 in jih pahnile v zaostanek (11:12).

Slovenske prvakinje so z nekaterimi korekcijami v svoji igri vzpostavile nadzor nad domačimi rokometašicami, kljub nekoliko slabši predstavi v končnici - v 53. minuti so zaostale 18:21 - pa velikega kapitala v golih iz prve tekme v Ljubljani niso ogrozile. Na koncu so se zasluženo prebile med osem najboljših ekip v najbolj prestižnem klubskem tekmovanju na stari celini, ki so ga že osvojile v letih 2001 in 2003.

V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Ana Gros in Paula Posavec, obe sta dosegli po štiri gole.

"Večino tekme smo igrali zelo dobro v obrambi, potem so se začele napake. Dobile smo preveč hitrih zadetkov, nekaj jih tudi zgrešile. Kljub porazu smo se uvrstile med najboljših osem ekip v Evropi, kjer se ne vsekakor želimo ustaviti," je po končni zmagi dejala Natalija Derepasko.

"Zelo sem zadovoljna z razpletom tekme in ponosna na ekipo. Vedele smo, da bo tekma tako psihično kot tudi fizično zahtevna, tudi zato smo se borile od prve do zadnje minute. Vseskozi smo ohranjale mirne glave, ni nas poneslo. Pokazale smo odlično ekipno predstavo, ki nam je prinesla tako želeno napredovanje," je dodala Ana Gros.

"Zelo sem ponosna, smo korak bližje cilju. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno. Ko je težko, so navijači vedno tisti, ki lahko tehtnico prevesijo v našo korist in vesela sem, da so po dveh letih lahko potovali z nami. Z njihovo podporo je bilo vsekakor lažje," je pristavila Andrea Lekić.

Značke: rokomet, evropa, ženske

Članki iz rubrike