900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.03.2022 19:54:47

Velenjčani nabrušeni za zadnjo tekmo skupinskega dela v evropske lige

alesfevzer.com
Pred rokometaši velenjskega Gorenja je zadnja tekma skupinskega dela evropske lige. Varovanci Zorana Jovičića se bodo v torek ob 18.45 v predmestju Göteborga pomerili s Sävehofom, trenutno drugouvrščeno ekipo v skupini C.

Velenjska ekipa je v tej skupini trenutno na petem mestu, njena nadaljnja usoda pa bo znana po tekmi med francoskim Paucom in špansko La Riojo, ki se bo pričela ob 20.45. Tekmi na Švedskem in v Franciji bosta določili ekipo, ki bo kot četrtouvrščena v skupini C nadaljevala evropsko pot.

"Na Švedskem nas čaka zelo kakovosten tekmec, ki je zasluženo na visokem drugem mestu v naši skupini. Igra Švedov je zelo podobna naši, razlika je v tem, da imajo oni malo več širine in izkušenj. Mi se na tekmo odpravljamo motivirani, pokazati želimo svoj maksimum in jih presenetiti," pred torkovo tekmo pravi trener Zoran Jovičić.


"Tekma na Švedskem bo zagotovo zelo zahtevna, saj je Sävehof v dosedanjem delu sezone pokazal izjemno dobro igro. Mi se bomo tudi na to dobro pripravili, tako kot na vsako drugo. Verjamem da lahko na Švedskem pridemo do novih dveh točk, ki ohranjata upe na napredovanje iz skupine," je dodal rokometaš Domen Tajnik.

Za preboj med šestnajst najboljših ekip Velenjčani potrebujejo vsaj točko, a pod pogojem, da Pauc na domačem igrišču premaga La Riojo. V primeru, da bodo Španci slavili v Franciji, se bodo (ne glede na razplet tekme na Švedskem) napredovanja veselili rokometaši s Pirenejskega polotoka.

V primeru enakega števila točk je v prednosti španska ekipa, ki je na prvi domači tekmi premagala Gorenje z 31:26, na drugi v Rdeči dvorani pa izgubila z 31:32. Obe ekipi sta na dosedanjih devetih tekmah zbrali po sedem točk.

Članki iz rubrike