Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 19.10.2021 20:59:27

Magdeburg v drugem polčasu strl odpor Velenjčanov

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi uvodnega kroga skupinskega dela evropske lige izgubili proti nemškemu Magdeburgu s 27:31 (14:13). Velenjska ekipa se bo v prihodnjem krogu v torek, 26. oktobra, v španskem Logronu pomerila z La Riojo.

* Rdeča dvorana, sodnika: Mitrevski in Todorovski (oba Severna Makedonija).
* Gorenje Velenje: Panjtar 1, Taletović 1, Haseljić 2, Tajnik 2, Pajt 3, Starc, Miklavčič 1, Drobež, Sokolič 3, Verdinek 8, Šiško, Grmšek 2, Slatinek Jovičić, Mlivić, Predović, Kavčič 4.
* Magdeburg: Mi. Jensen, Green, Chrapkowski 1, Ruddat 1, Kristjansson 4, Petterson 2, Hornke 3, Weber, Gullerud 2, Mertens 6, Ma. Jensen 1, O'Sullivan 2, Bezjak 3, Smits 4, Damgaard 2, Preuss.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (3), Magdeburg 3 (1).
* Izključitve: Gorenje Velenje 16, Magdeburg 10 minut.
* Rdeči karton: Drobež (48.).

Velenjska ekipa se je na uvodni tekmi skupinskega dela drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja predstavila v lepi luči, na koncu pa morala priznati premoč imenitnemu Magdeburgu. Trenutno vodilna ekipa v nemškem prvenstvu in nedavna zmagovalka svetovnega klubskega prvenstva v Savdski Arabiji, kjer od leta 2013 igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Marko Bezjak, je bila v prvem polčasu v podrejenem položaju, v drugi polovici tekme pa je zagospodarila v Rdeči dvorani in osvojila obe točki.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v prvem polčasu pošteno prepotili papirnate favorite iz Nemčije. S fanatično borbenostjo v obrambi in raznovrstno igro v napadu - med strelce se je vpisalo devet različnih igralcev - so na trenutke povsem zasenčili kakovostne tekmece na nasprotni strani igrišča.



Najbolj v končnici polčasa, ko so po golu vratarja Aljaža Pantjarja prek celega igrišča prvič na dvoboju povedli za tri gole (14:11), v začetku drugega polčasa pa je njegov vratarski kolega Emir Taletović ponovil vajo in povišal na 16:13.

Po tem zaostanku so se prebudili rokometaši iz Magdeburga, ki so med med 32. in 39. minuti naredili delni izid 6:0 in zaostanek treh golov spremenili v prednost treh golov (19:16).

Ose so se v nadaljevanju po svojih najboljših močeh upirale telesno izjemno pripravljenim tekmecem iz Magdeburga, ki so z rutinsko predstavo osvojili prvi par točk in dokazali, da so eni glavnih favoritov za končno zmagoslavje v tem tekmovanju.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s štirimi goli, pri Magdeburgu pa Lukas Mertens s šestimi zadetki.

Na drugi tekmi v skupini C je švedski Sävehof zanesljivo premagal La Riojo s 43:31 (23:16), tekma med francoskim Aixom in hrvaškim Nexejem iz Našic pa se bo pričela ob 20.45.

Članki iz rubrike