koronavirus, delo od doma Svet24.si

Samotestiranje in PCT pogoj tudi za delo od doma?

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

Andrej Grah Whatmough 2 Svet24.si

Bo TV Slovenija začasno vodil Valentin Areh?

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

Creator Njena.si

Jesen bo v znamenju tega trenda

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

STA
STA
1 27.08.2021 20:13:25

Trebanjci uspešno opravili prvo evropsko nalogo

alesfevzer.com
Rokometaši trebanjskega Trima so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo premagali Holstebro z 31:25 (14:14). Povratna tekma bo 5. septembra ob 18. uri na Danskem.

* Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev 300, sodnika: Cindrić in Gonzurek (oba Hrvaška).
* Trimo: Ristanović, Slatinšek-Jovičić, Višček 1, Horvat 8, Didovič, Radojković 8 (2), Ončev 2, Kotar 2, Potočnik 1, Udovič, Grbič 3, Cirar 3, Glavaš, Florjančič 2, Ćorsović 1, Blaževič.
* Holstebro: Nicolaisen, Porsholdt 2, Damgaard Espersen 4, Jensen, Hauskov 4, Bramming 4 (1), Ćavar, Johansen 2, Tilsted 1, Kier, Nielsen 2, Markussen 3, Porup 3.
* Sedemmetrovke: Trimo 4 (2), Holstebro 1 (1).
* Izključitve: Trimo 8, Holstebro 8 minut.
* Rdeči karton: Nielsen (60.).

Prenovljena in ambiciozna zasedba trebanjskih levov je za uvodno evropsko nalogo dobila zahtevnega tekmeca, ki je v minuli sezoni osvojil četrto mesto v danskem prvenstvu, v letošnjem prestopnem roku pa se je med drugim okrepil z orjakom, ki je pred tem igral za Veszprem, 214 centimetrov visokim Nikolajem Markussnom (tokrat je dosegel tri zadetke).Trener Trebanjcev Uroš Zorman je poudaril, da so dobili na papirju najtežjega možnega tekmeca, toda obljubil, da bodo naredili vse, da sezono odprejo z zmago. To so Zorman in njegovi varovanci tudi udejanjili in si predvsem po zaslugi izvrstnega drugega polčasa obenem priigrali še lepo popotnico za pot na Dansko.

Uvod tekme ni bil po godu Dolenjcev, ki so se hitro dvakrat znašli v zaostanku štirih golov (4:8, 5:9), nato pa so se počasi sestavili in se začeli bližati tekmecu s severa Evrope. Drugič na tekmi (po 1:0) so povedli pri 14:13, na glavni odmor pa sta ekipi šli poravnani.

Nalet so Zormanovi fantje prenesli tudi v drugi polčas, v katerem so hitro pobegnili tekmecu na 19:15, takšno prednost pa ohranjali v naslednjih minutah. Prvič so na tekmi povedli za pet golov pri 25:20, ko pa so štiri minute pred koncem znova zadeli za +5 (28:23), je bil zmagovalec odločen, cilj pa še povečati razliko.

To so tudi naredili, saj so nato dvakrat ušli za šest golov, takšna pa je bila tudi razlika na koncu, potem ko je v 60. minuti zadnji gol na tekmi dosegel Mihajlo Radojković, ki je bil z osmimi goli prvi strelec tekme skupaj z Gašperjem Horvatom. Allan Damgaard Espersen, Jeppe Hauskov in Magnus Bramming so bili s po štirimi goli najboljši pri Dancih.

Članki iz rubrike