kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.06.2021 09:00:26

Tampa po hudem boju izločila New York Islanders, v finalu z Montrealom

Profimedia
Branilka naslova Stanleyjevega pokala iz Tampe je na odločilni sedmi polfinalni tekmi severnoameriške hokejske lige NHL na domačem ledu premagala New York Islanders z 1:0 in konferenčno serijo končala s 4:3 v zmagah. Hokejiste iz Floride v velikem finalu čakajo tekmeci iz Montreala, ki so bili na zahodu boljši od Vegasa v zmagah s 4:2.

Edini gol na odločilni sedmi tekmi vzhodne konference v Tampi je dosegel Yanni Gourde v začetku druge tretjine. Izkazal se je tudi vratar Andrej Vasilevskij, ki je zaustavil 18 strelov, v tej sezoni pa v končnici že na četrti tekmi ni prejel zadetka.

Izjemno pomembno vlogo junaka sedme tekme Vasilevskija v dresu floridske ekipe je po odločilni sedmi tekmi poudaril tudi trener domače zasedbe Jon Cooper. "Na tovrstnih tekmah vedno potrebujeta vrhunskega vratarja, ki je najboljši v najbolj pomembnih trenutkih," je o 26-letnem ruskem vratarju dejal strateg Jon Cooper in priznal, da je bil na odločilni sedmi tekmi jeziček na tehtnici, saj je s svojimi bravuroznimi obrambami preprečil številne lepe priložnosti otočanov iz New Yorka.

Zasedba iz New Yorka, ki je doslej štirikrat slavila v Stanleyjevem pokalu, nazadnje v sezoni 1982/83, je bila po porazu izjemno poklapana. "Takšni porazi najbolj bolijo. Imeli smo dober položaj na odločilni sedmi tekmi, naših priložnosti pa nismo izkoristili in smo razočarani. Bili smo tako blizu," je po bolečem porazu dejal napadalec New Yorka Mathew Barzal.



Tampa Bay ima v letošnji finalni seriji proti Montrealu priložnost, da ponovi dosežek Pittsburgha, ki je v letih 2016 in 2017 dvakrat zaporedoma osvojil Stanleyjev pokal, kjer je slavila tudi v sezoni 2003/04.

Montreal je doslej 24-krat osvojil najmočnejšo hokejsko ligo na svetu, nazadnje pa v sezoni 1992/93.

Prva finalna tekma bo v noči na torek na Floridi.

Članki iz rubrike