favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.04.2021 21:31:32

Velenjčani prvič v tej sezoni praznih rok v evropskem pokalu

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi polfinalni tekmi evropskega pokala v gosteh izgubili proti grški ekipi Aek Atene z 29:31 (14:16). Povratna tekma bo čez teden dni v Sloveniji.

Gorenje Velenje - Aek 29:31 (14:16)
* Dvorana Oaka, brez gledalcev, sodnika: Sekulić in Jovandić (oba Srbija).
* Aek Atene: Bauer, Kosanović, Arampacis 1, Hykkerud 1, Ciras 5, Dompris, Nikolaidis, Milonas 5, Moya Florido 7, Pedersen 2, Toniazzo Lemos 1, Papadionsou 1, Arapakopulos, Kalamoiros, Buneta 4, Kederis 4.
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 5, Tajnik 5, Pajt 1, Starc, Miklavčič 3, Drobež, Komar, Verdinek 4, Grmšek 1, Slatinek-Jovičić, Predovič, M. Kavčič 4, A. Kavčič 5, Ravnikar 1.
* Sedemmetrovke: Aek Atene 4 (3), Gorenje Velenje 2 (2).
* Izključitve: Aek Atene 6, Gorenje Velenje 12 minut.
* Rdeči karton: /.


Velenjski rokometaši so prvič v tej sezoni doživeli poraz na mednarodni sceni. V nekdanjem pokalu challenge, od te sezone naprej pa v evropskem pokalu, so v grški prestolnici izgubili za dva gola, še vedno pa imajo lepe možnosti, da se prebijejo v veliki finale in se pomerijo z zmagovalcem švedsko-ciprskega obračuna Ystads - Anorthosis Famagusta.

Zasedba iz Šaleške doline je pred gostovanjem v Atenah izločila italijansko Sieno, finski Cocks, banjaluški Borac iz BiH in češki Robe Zubri.

Izbranci Zorana Jovičića so se po odmevni zmagi sredi tega tedna nad vodilnimi Celjani v ligi NLB danes nadejali nadaljevanja uspešne zgodbe, a so se malce ušteli. V končnici prvega polčasa so povedli z 12:11, a nato naredili nekaj nerazumljivih napak in na polčasu zaostali za dva gola (14:16).

V 40. minuti so izenačili na 20:20. V prelomnih trenutkih dvoboja so znova malenkostno popustili in zaostali za tri gole (25:28, 28:31), na koncu pa so Atene zapustili s primanjkljajem dveh golov (29:31).

V velenjski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Aleks Kavčič, Domen Tajnik in Ibrahim Haseljić, vsi so dosegli po pet golov.

Članki iz rubrike