kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.12.2020 20:47:49

Barcelona nadigrala PSG

Profimedia
Rokometaši iz Barcelone so se uvrstili v veliki finale zaključnega turnirja evropske lige prvakov za sezono 2019/20, potem ko so na današnji prvi polfinalni tekmi v Kölnu premagali PSG s 37:32 (18:14). Druga polfinalna tekma med Kielom in Veszpremom se bo drevi začela ob 20.30.

* Lanxess-Arena, brez gledalcev, sodnika: Kirtagić in Wetterwik (ob Švedska).
* Barcelona: Perez de Vargas, Möller 1, Entrerrios, Sorhaindo 1, Arino 1, Janc 5, N'Guessan 4, Gomez Abelo 2, Dos Santos, Mem 8, Cindrić 4, Pascual, Palmarsson 6, Makuc, Fabregas 5, Frade.
* PSG: Gerard, Genty, Keita, Krištopans 4, Kounkoud, Sole Sala 3, Remili 5, Grebille, Syprzak 1, L. Karabatić 2, Morros, Hansen 7, Prandi 1, Nahi 9.
* Sedemmetrovke: Barcelona 5 (3), PSG 5 (5).
* Izključitve: Barcelona 6, PSG 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Katalonski rokometaši so na letošnji zaključni turnir prišli kot prvi favoriti, svojo prvo nalogo v Kölnu pa so opravili po pričakovanjih in bodo v torek naskakovali jubilejno deseto zmago v ligi prvakov.


Barve španske ekipe sta na današnji tekmi zastopala tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, medtem ko je Jure Dolenec polfinalni obračun spremljal na tribuni prazne Lanxess-Arene.

Parižani so v odsotnosti poškodovanega prvega zvezdnika Nikole Karabatića ter Nizozemca Luca Steinsa in Danca Tofta Hansna, ki sta manjkala zaradi okužbe z novim koronavirusom, v začetku tekme zasenčili tekmece iz Barcelone. Po njihovem vodstvu s 7:4 v deveti minuti so se na igrišču razleteli Katalonci in v 18. minuti povedli z 11:10, najvišjo prednost v prvi polovice tekme pa so si priigrali v 26. minuti (17:12).

Barcelona je imela v drugem polčasu popoln nadzor nad PSG, ki se je nekajkrat približal na tri gole zaostanka, bližje pa ni mogel.

Pri Barceloni je bil najbolj učinkovit Francoz Dika Mem, ki je dosegel osem golov, pri PSG pa njegov rojak Dylan Nahi z devetimi zadetki.

Ob 20.30 se bo v Kölnu začela še tekma med Kielom in Veszpremom. Član nemške ekipe je Miha Zarabec, za madžarsko zasedbo pa igrata Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike