Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.11.2020 19:51:17

Kapetanka pozitivna, krimovke so se nato tudi brez nje junaško borile proti favoritinjam!

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v 7. krogu lige prvakinj izgubile proti Bukarešti s 23:25 (11:12). Izbranke Uroša Bregarja bodo naslednjo tekmo igrale prihodnjo soboto, ko bodo gostovale pri današnjem tekmecu.

Krim Mercator - Bukarešta 23:25 (11:12)
* Dvorana Stožice, brez gledalcev, sodnika: D. in Z. Lončar (oba Hrvaška).
* Krim Mercator: Da Silva Vieira 8 (1), Kojić, Sercien Ugolin 1, van Kreij, Ljepoja 2, Vučko, Konatar 1, Dobrić, Pletikosić 3 (1), Svetik 2, Abina, Cerovak, Klemenčič 3, Gomilar Zickero 3.
* Bukarešta: Cabral Barbosa 4, Neagu 3 (1), Dedu, Lazović 5, Dembele Pavlović 1, Martin 3, Klikovac, Smeets 1, Cvijić 4, Pintea, Perianu, Omoregie 3, Bazaliu, Moisa 1, Jipa.
* Sedemmetrovke: Krim 3 (2), Bukarešta (1).
* Izključitve: Krim 4, Bukarešta 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančanke so na svoji šesti tekmi zabeležile četrti poraz in ostajajo predzadnje v skupini A. Tokrat so bile boljše gostje iz Bukarešte, ki s petimi zmagami vodijo na lestvici.

Prvi polčas je bil precej razgiban. Romunke so začele izvrstno in hitro povedle s 3:0 in 4:1, potem ko sta se med strelske vpisali tudi nekdanji krimovki Elizabeth Omoregie in Barbara Lazović. Pri izidu 5:1 je Bregar zahteval minuto odmora.



Ta je dobro vplivala na domačo ekipo, saj je Samara Da Silva Vieira dosegla tri zaporedne gole, v enajsti minuti pa je še izenačila izid na 6:6. Kazalo je, da so se domače prebudile, toda sledilo je novo slabo obdobje in delni izid 6:1 v korist gostij, pri katerih sta takrat zadeli še dve nekdanji igralki ljubljanske ekipe Carmen Martin in Dragana Cvijić, ki je v 22. minuti povišala na 12:7.

Čeprav so domače igrale brez kapetanke Nine Žabjek, ki je bila pozitivna na novi koronavirus na zadnjem testiranju, pa so zmogle dovolj moči, da so še enkrat praktično izničile prednost Romunk, pri katerih brani še peta nekdanja krimovka Jelena Grubišić, in na glavni odmor šle le z zadetkom zaostanka.

V tem slogu so domačinke odprle tudi drugi polčas, z zaporednima zadetkoma so povedle s 13:12, Maja Svetik pa je v 34. minuti zadela za 14:12. Toda potek tekme se je nato spet zasukal v korist gostij, ki so najprej ujele ljubljansko ekipo, v 47. minuti pa po novem zadetku Cvijićeve pobegnile na 21:17.

Sledila je nova minuta odmora Krima, ki pa ni imela želenega učinka, Cvijićeva je namreč takoj zatem še povečala prednost Bukarešte (22:17). V 58. minuti je Valentina Klemenčič sicer Krim pripeljala le še na dva zadetka zaostanka, a po še dveh zgrešenih strelih v končnici Ljubljančankam česa več ni uspelo doseči.

Pri domačih je bila z osmimi goli najboljša strelka Da Silva Vieira, pri gostjah pa Lazovićeva s petimi.

"Težko je odigrati 60 minuti na visoki ravni ob takšni rotaciji, kot jo imamo. Ne morem reči, da so nas s čim presenetili, na koncu je pač kakovost, ki jo imajo, pretehtala v korist gostij. Nam pa manjkajo tudi izkušnje. Zagotovo sem razočaran, ker smo bili tako blizu, po drugi strani pa tako daleč," je po tekmi povedal Bregar.

Članki iz rubrike