Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 24.09.2020 22:35:40

Celjani brez moči v katalonski prestolnici

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi drugega kroga skupinskega dela evropske lige prvakov v gosteh izgubili z Barcelono z 28:42 (14:21). Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v četrtek, 1. oktobra, gostila nemški Kiel.

* Dvorana Blaugrana, brez gledalcev, sodnika: Erdogan in Özdeniz (oba Turčija).
* Barcelona: Perez de Vargas, Moeller, Mortensen 5, Entrerrios, Dolenec 2, Arino 3, Janc 7, Gomez 6, Dos Santos, Mem 5, Cindrić 3, Palmarsson 2, Makuc 1, Langaro 3, Fabregas 4, Frade 1.
* Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko 3, Mazej 1, Dragašević, Marguč 2, Šarac 5, Poteko, Kodrin 1, Horžen, Grebenc, Kljun 2, Mlakar 1, Leban 4, Novak 7, Načinović 2.
* Sedemmetrovke: Barcelona 3 (3), Celje Pivovarna Laško 6 (5).
* Izključitve: Barcelona 4, Celje Pivovarna Laško 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Slovenski prvaki so drugič zaporedoma največjo rokometno sceno zapustili sklonjenih glav. Po domačem porazu pred tednom dni v Zlatorogu proti danskemu Aalborgu z 29:31 so danes v katalonski prestolnici visoko izgubili z 28:42.

Že uvodne minute so razgalile vse slabosti gostujoče ekipe. Španski rokometni stroj - v njegovem ustroju so tudi trije slovenski rokometaši Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc - je takoj začel mleti. Že po štirih minutah igre se je na stropu prazne dvorane Blaugrana zasvetil izid 4:1 v korist domačega moštva in marsikateremu privržencu gostujoče ekipe se je po bledem uvodu v glavi "zavrtel film" iz minule sezone, ki se je končal z najvišjim celjskim porazom na mednarodni sceni (21:45).



Celjski strateg Tomaž Ocvirk je pri zaostanku 2:7 v sedmi minuti zahteval prvo minuto odmora, a vidnih pomikov na bolje sprva ni bilo, Katalonci so v 15. minuti po golu Islandca Arona Palmarssona povišali na +6 (12:6).

Slovenski prvaki so se po uvodni zadregi vendarle izvili iz neprijetnega položaja, z določenimi korekcijami v svoji igri so v 17. minuti najprej prepolovili zaostanek (9:12), štiri minute kasneje pa še bolj zadihali za ovratnik imenitnim Kataloncem in po golu Domna Novaka znižali na 11:13.

To je razhudilo domačega stratega Xavierja Pascuala, po njegovi minuti odmora, ko je pošteno okrcal svoje varovance, so bili Celjani znova nemočni. V 25. minuti so znova zaostajali za pet golov (12:7), na veliki odmor pa odšli s primanjkljajem sedmih zadetkov (14:21).

Slovenski prvak v drugi polovici tekme ni bil enakovreden rokometno izjemno potentni Barceloni. Po pričakovanju je prednost gostiteljev zaradi izrazite premoči v igralskem kadru konstantno naraščala, na koncu pa se je - v ne preveč tekmovalno nabitem boju - ustavila pri 14 zadetkih.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Domen Novak s sedmimi in Josip Šarac s petimi goli.

Članki iz rubrike