Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

ru
ru
0 20.02.2020 15:23:46

ODMEVEN ŠKANDAL: Rokometašice trdijo, da so v klubu opravili teste, ki jih NE BI SMELI!

Nekatere igralke Nantesa so ogorčene, spet druge trdijo, da je bilo vse jasno.

Rokometašice Nantesa, ki v najmočnejši francoski ženski ligi zasedajo tretje mesto, so ogorčene. Vse skupaj je prišlo tudi v javnost, v klubu pa so se hitro odzvali in pripravili tiskovno konferenco, na kateri so pojasnili, kaj se dogaja.

Vodstvo kluba naj bi skupaj z zdravniško službo preverjalo, ali so igralke noseče. O tem naj bi jih obvestili pred opravljenim testom, a nekatere trdijo, da to ni bilo res. "Testi za nosečnost so bili opravljeni. Ni šlo za nelegalne teste, vse igralke so pristale na tovrstne preglede. Teste smo opravili skupaj z drugimi pregledi, ki so jih morale opraviti vse igralke s pogodbo, šlo pa je za preverjanje hormona beta hCG v krvi," je zbranim novinarjem pojasnil predsednik kluba Arnaud Ponroy, družbo pa mu je delalo nekaj igralk, ki so vodstvu stopile v bran. 


Do zapleta je prišlo, ker so igralke resnično podpisale papirje, na katerih je jasno pisalo, kaj preverjajo, da se pa niso zavedale, da gre pri preverjanju hormona hCG v krvi v bistvu za nosečniški test. Na to je opozorila tudi predsednica ženske lige Nodjialem Myaro, ki ogorčenja ni skrivala. "Presenečena sem. Šokirana. To je zelo neprijetna zadeva. Česa takšnega nisem videla še nikoli. V ligi imamo jasna pravila, krvne teste opravljamo zgolj zaradi preverjanja železa in vitaminov, v nobenem primeru pa ne delamo testov nosečnosti. Če je šlo za neetične in ilegalne teste, potem bomo ukrepali v skladu s pravili."

Članki iz rubrike