nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

denar Odkrito.si

10 zanimivosti o denarju

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

ru
ru
2 13.02.2020 13:00:24

PREKIPELO MU JE: Veselin Vujović vrača udarec, njegova resnica močno odmeva v celotni regiji!

Jurij Kodrun
Veselin Vujović se ne strinja z očitki, da bi zvezdniki ameriških športov na olimpijskih igrah v rokometu lahko osvojili zlato kolajno.

Ko se je pred dnevi ostareli ameriški zvezdnik iz lige NFL Jay Cutler, ki si kot quaterback zdaj kruh služi pri ekipi Miami Dolphins, grdo ponorčeval iz rokometa, verjetno ni pričakoval takšnega odziva. Oglasili so se številni rokometni obrazi iz Evrope, kjer je rokomet eden najbolj priljubljenih športov, zdaj pa je očitno prekipelo tudi odstavljenemu slovenskemu selektorju.

"Mislim, da bi bil dober. Igra se z malo žogo, ki si jo podajaš v krogu, nato jo vržeš v gol," je takrat dejal Cutler, vsi prisotni pa so se strinjali, da bi Cutler, LeBron James in zvezda novih prvakov lige NFL Patrick Mahomes brez težav osvojili zlato olimpijsko medaljo. Samo oni trije proti osmim rokometašem katerekoli reprezentance.

Veselin Vujović je na tovrstne očitke odgovoril v svojem slogu, prepričan je, da se to ne bi moglo zgoditi niti v najbolj norih sanjah. "Te izjave so naravnost smešne. Kako bi sploh lahko koga premagali, če nič ne vedo o pravilih in taktiki. Že žoga za rokomet se močno razlikuje od tistih za košarko in ameriški nogomet. Zagotavljam vam, da rokometni kadet bolje obvladuje žogo kot igralec iz lige NBA, ki vse življenje trenira tehniko meta na koš. To sta dva popolnoma drugačna svetova. Če bi se zbrali najboljši košarkarji, igralci bejzbola in ameriškega nogometa, ne bi mogel sestaviti rezervne ekipe za PPD Zagreb, proti prvi ekipi pa ne bi dosegli več kot štiri zadetke," je v svojem slogu govoril trener Zagreba in dodal, da bi se rokometaš precej lažje znašel v ameriških športih kot pa zvezdniki ameriških športov v rokometu.

Članki iz rubrike