atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Oseba, ki je prizadela Kate Middleton, povezana z ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bris, koronavirus Svet24.si

Z novim koronavirusom okužen učenec OŠ Ludvika ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

ru
ru
2 13.02.2020 13:00:24

PREKIPELO MU JE: Veselin Vujović vrača udarec, njegova resnica močno odmeva v celotni regiji!

Jurij Kodrun
Veselin Vujović se ne strinja z očitki, da bi zvezdniki ameriških športov na olimpijskih igrah v rokometu lahko osvojili zlato kolajno.

Ko se je pred dnevi ostareli ameriški zvezdnik iz lige NFL Jay Cutler, ki si kot quaterback zdaj kruh služi pri ekipi Miami Dolphins, grdo ponorčeval iz rokometa, verjetno ni pričakoval takšnega odziva. Oglasili so se številni rokometni obrazi iz Evrope, kjer je rokomet eden najbolj priljubljenih športov, zdaj pa je očitno prekipelo tudi odstavljenemu slovenskemu selektorju.

"Mislim, da bi bil dober. Igra se z malo žogo, ki si jo podajaš v krogu, nato jo vržeš v gol," je takrat dejal Cutler, vsi prisotni pa so se strinjali, da bi Cutler, LeBron James in zvezda novih prvakov lige NFL Patrick Mahomes brez težav osvojili zlato olimpijsko medaljo. Samo oni trije proti osmim rokometašem katerekoli reprezentance.

Veselin Vujović je na tovrstne očitke odgovoril v svojem slogu, prepričan je, da se to ne bi moglo zgoditi niti v najbolj norih sanjah. "Te izjave so naravnost smešne. Kako bi sploh lahko koga premagali, če nič ne vedo o pravilih in taktiki. Že žoga za rokomet se močno razlikuje od tistih za košarko in ameriški nogomet. Zagotavljam vam, da rokometni kadet bolje obvladuje žogo kot igralec iz lige NBA, ki vse življenje trenira tehniko meta na koš. To sta dva popolnoma drugačna svetova. Če bi se zbrali najboljši košarkarji, igralci bejzbola in ameriškega nogometa, ne bi mogel sestaviti rezervne ekipe za PPD Zagreb, proti prvi ekipi pa ne bi dosegli več kot štiri zadetke," je v svojem slogu govoril trener Zagreba in dodal, da bi se rokometaš precej lažje znašel v ameriških športih kot pa zvezdniki ameriških športov v rokometu.

Članki iz rubrike