krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

sta
sta
0 09.02.2020 16:29:44

Velenjčani drago prodali svojo kožo v Magdeburgu

www.alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF izgubili proti nemškemu Magdeburgu s 26:32 (13:15).

* Getec Arena, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).
* Magdeburg: Thulin, Green, Musa, Chrapowski 2, Musche, Steinert 3, Pettersson 9, Hornke 1, Kuzmanovski 1, Smits 2, Schmidt 2, Mertens 5, O'Sullivan 2, Damgaard 3, Preuss 2.
* Gorenje: Panjtar, Taletović, Celminš 4, Mazej 2, Haseljić 4, Tajnik 1, Matanović 2, Levc, Šol, Miklavčič, Drobež, Verdinek 3, M. Kavčič 2, A. Kavčič 1, Okleščen 2, Bojanić 5.
* Sedemmetrovke: Magdeburg 2 (1), Gorenje Velenje 3 (2).
* Izključitve: Magdeburg 4, Gorenje Velenje 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Zasedba iz Šaleške doline je izgubila uvodno tekmo skupinskega dela pokala EHF, a najbolj pomembno je, da je drago prodala svojo kožo v Magdeburgu. Trenutno petouvrščena ekipa izjemno kakovostne nemške bundeslige je njen odpor strla šele v zadnjem delu tekme, kar je lep obet pred naslednjimi preizkušnjami v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 16. februarja, gostila francoski Nantes. V skupini C nastopa še španski Ademar Leon, ki bo danes gostoval v Nantesu.

Velenjčani so v uvodnih treh minutah držali korak s favoriziranimi tekmeci iz Magdeburga, po izidu 2:2 pa so gostitelji - pri njih je manjkal nekdanji slovenski kapetan Marko Bezjak, ki je zavoljo operacije rame že končal sezono 2019/20 - naredili delni izid 5:0 in jim v deveti minuti ušli na pet golov (7:2), v 15. minuti pa je njihov zaostanek že narasel na šest golov (4:10).

Izbrance Zorana Jovičića dokaj bled uvod v tekmo ni vrgel iz tira. V nadaljevanju so strnili svoje vrste in se brezkompromisno podali v lov na tekmeca. V 28. minuti so po golu Srba Vladimirja Bojanića prepolovili zaostanek (12:15), isti igralec pa je tri sekunde pred koncem prve polovice tekme zadel za spodbudnih 13:15.

Še lepši obraz so zadnji slovenski poklani zmagovalci pokazali v začetku drugega polčasa, ko so po golih Domna Tajnika in Ibrahima Haseljića v 36. minuti izenačili na 17:17.

Do 42. minute je bila tekma povsem odprta (19:19), nato pa so gostitelji v naslednjih šestih minutah naredili delni izid 6:1 in Velenjčanom ušli na pet golov (25:20).

"Ose" v zaključku tekme niso zmogle narediti novega preobrata. Boj s telesno izjemno močnimi tekmeci jih je preveč utrudil, v 57. minuti so zaostale za sedem golov (22:29) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Magdeburgu.

V slovenski ekipi je bil na današnji tekmi v Magdeburgu najbolj učinkovit Bojanić s petimi goli, Andris Celminš in Ibrahim Haseljić sta prispevala po štiri zadetke.

Pri nemški zasedbi je blestel Šved Daniel Pettersson, ki je dosegel devet golov.


Izjavi po tekmi

* Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: "Magdeburg je na začetku povedel, mi smo imeli nekaj zgrešenih stoodstotnih priložnosti. Nato smo nekako vzpostavili ravnotežje in solidno odigrali v nadaljevanju ter odšli na odmor z dvema zadetkoma zaostanka. Drugi polčas smo odprli dobro, do 40. minute izenačili in povedli z zadetkom, v nadaljevanju pa je sledila slabša obramba in zaslužena zmaga Magdeburga. Celotna ocena je pozitivna, mislim, da smo dobro predstavili ekipo in slovenski rokomet, zato pohvale celotni ekipi."

* Vladimir Bojanić, rokometaš Gorenja Velenja: "Na začetku smo malo slabše odprli tekmo, bilo je kar nekaj napak. Potem smo hitro ujeli priključek in do konca prvega polčasa odigrali korektno. Drugi polčas smo prav tako začeli dobro, nato pa je sledila slaba obramba in na koncu zaslužena zmaga Magdeburga. Mislim, da rezultat ni najbolj realen, razlika bi lahko bila na koncu tudi manjša, ampak čaka nas še tekma v Velenju, kjer se bomo potrudili za boljši rezultat."

Članki iz rubrike