polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

ru
ru
2 20.12.2019 14:46:41

DRAMA V BIH! Reprezentanca se je prvič uvrstila na Euro, a kot kaže NE BO NASTOPILA

Domala vsaka reprezentanca pred velikim tekmovanjem rešuje takšne in drugačne težave, a to, kar se dogaja izbrani vrsti BiH ...

Slovenci so, denimo, tik pred zdajci dobili selektorja, v BiH pa nimajo denarja, da bi lahko plačali priprave, pot in bivanje na prvenstva. "Nimamo niti ene marke za priprave," so sporočili iz zveze. Podpredsednik Asim Šahman je potrdil, da jim je davčna uprava zaradi dolga v višini 850 tisoč evrov blokirala račun. Začetek priprav in odhod na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 10. januarja, je pod velikim vprašajem.

"Brez denarja smo. Ne moremo priti v hotel, če prej na plačamo avans. V tem trenutku ne moremo niti začeti s pripravami. Vsi mislijo, da se bodo stvari nekako že rešile v zadnjem trenutku, saj si nihče ne more misliti, da reprezentanca ne bi odšla na Euro. Vendar, naša edina rešitev je država, sicer nimamo nikakršnih možnosti," je za bosanske medije razlagal Šahman.


Po njegovih besedah sta sicer edina pripravljena pomagati Vlada federacije in mesto Sarajevo, vendar zaradi blokade ID davčne številke rokometne zveze BiH in s težavami pri pridobitvi nove številke v tem trenutku na račun zveze ni mogoče vplačati denarne pomoči. Šahman je še dodal, da so nekdanji vodilni ljudje zveze v javnost dajali izmišljene podatke iz poslovanja.

Rokometaši BiH so se prvič v zgodovini uvrstili na evropsko prvenstvo. Če ne bodo v zadnjem trenutku po čudežu prejeli denarne pomoči, si bo država dovolila blamažo - njena reprezentanca bo odpovedala nastop na velikem tekmovanju. BiH bi sicer morala v prvem delu igrati v skupini D, v norveškem Trondheimu, skupaj s Francijo, Norveško in Portugalsko. Skupina D se - tako kot skupina E - v drugem delu križa s slovensko skupino F (Švedska, Švica, Poljska, Slovenija).

Zanimivo bo videti, kako se bo v primeru verjetnega črnega scenarija odzvala evropska rokometna zveza. Naslednji v čakalnici, ki je v kvalifikacijah ostal pod črto uvrstitve, je Izrael. Reprezentanca BiH je v kvalifikacijah igrala s Češko, Belorusijo in Finsko in imela na koncu s prvima dvema enako število točk (8). Na prvenstvo se je uvrstila kot najboljša tretjeuvrščena.

Članki iz rubrike