mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 10.03.2019 16:55:23

Krimovke s porazom končale ligo prvakinj

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem, 6. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Ferencvarosu s 27:31 (11:16). Ljubljančanke se niso uvrstile v četrtfinale, v skupini 2 so zasedle peto mesto.

* Arena Erd, gledalcev 2200, sodnika: I. in A. Covalciuc (oba Romunija).
* Ferencvaros: Hafra 8, Lukacs 1, Szikora, Meszaros 1, Klivinyi 2, Biro, Horvath, Marton 4, Pena Abaurrea, Szemerey, Toth 1, Klujber 9 (2), Faluvegi 1, Schatzl 3, Klikovac, Kovacsics 1 (1).
* Krim Mercator: Marinček Ribežl, Vojnović, Pandžić, Perederij 3, Mavsar 8, Barić 4 (3), Krsnik, Stanko 3, Zulić 2, Tsakalou 1, Vučko, Krajnc, Žabjek 2, Amon 1, Ristovska 3.
* Sedemmetrovke: Ferencvaros 4 (3), Krim Mercator 5 (3).
* Izključitve: Ferencvaros 10, Krim Mercator 10 minut.
* Rdeči karton: /.


Krimovke so končale letošnjo sezono lige prvakinj. V glavnem delu so enkrat zmagale ter doživele pet porazov, zadnjega danes na Madžarskem. Tako so v skupini 2 zasedle končno peto mesto, že z uvrstitvijo v ta del tekmovanja pa so izpolnile osnovni cilj.

Ljubljančanke so se že v prvem polčasu znašle v velikih težavah. Madžarke so vodile vse od začetka in sredi polčasa prišle do petih golov prednosti. Krimovke so se zatem še vrnile v igro, ko je Polona Barić v 21. minuti zadela za 11:9, toda končnica polčasa je bila v domeni gostiteljic, ki so na glavni odmor nesle šest zadetkov naskoka.

V drugem polčasu so domačinke držale izbranke Uroša Bregarja na varni razdalji. Za nekaj upanja na preobrat je poskrbela Sara Ristovska z golom v 46. minuti, ko je zmanjšala zaostanek na tri zadetke (23:20), toda Madžarke so se hitro odzvale in znova pobegnile za pet golov. Ko je Greta Marton v 56. minuti zadela za 30:24, je bil zmagovalec odločen.

Tako kot na prvi medsebojni tekmi je bila z devetimi goli pri Madžarkah najboljša strelka Katrin Gitta Klujber, pri Krimu pa je z osmimi zadetki izstopala Tamara Mavsar.

Članki iz rubrike