stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 08.03.2019 16:44:43

Krimovke na Madžarskem končujejo evropsko pot

alesfevzer.com
Konec minulega tedna so evropsko pot zaključili rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki se prek skupinskega dela niso prebili v izločilne boje lige prvakov, konec tega tedna pa bodo v predmestju madžarske prestolnice svojo mednarodno popotovanje končale tudi igralke Krima Mercatorja.

Varovanke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so pred dnevi, na svoji zadnji domači tekmi v tej sezoni, resda dosegle svojo prvo zmago v skupini 2, potem ko so na Kodeljevem ukanile romunsko Bukarešto s 23:22. Preboj v četrtfinale so jim preprečili predhodni porazi - pred tem so dvakrat morale priznati premoč tekmicam iz danskega Kristiansanda, po enkrat pa iz Bukarešte ter Budimpešte.

V prvem delu tekmovanja so - v okviru skupine C - premagale in igrale neodločeno z nemškim Thüringerjem in hrvaško Koprivnico ter dvakrat izgubile proti madžarskemu "rokometnemu stroju" iz Györa.

Ljubljančanke so na prvem domačem obračunu proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice izgubile s 23:25, svojo zadnjo tekmo pa bodo v tamkajšnji Erd Areni začele v času malenkostno poznejšega nedeljskega kosila ob 14.30.


"Ferencvaros je zelo dobra zasedba. Naša glavna naloga bo zaustaviti Španko Nereo Peno, ki nam je na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani povzročila številne sive lase in ogromno prispevala pri preobratu tekme. Po njeni zaslugi se je madžarska ekipa izvila iz neprijetnega položaja in jo vrnila v igro," je pred odhodom na Madžarsko odločno dejal Bregar.

Poleg Pene bodo slovenske prvakinje posebno pozornost v obrambi namenili tudi Madžarki Katrin Klujber. "Na prejšnji tekmi nas je presenetila tudi Klujberjeva, ki je ena redkih desnih zunanjih igralk v tej sezoni, ki nam je zabila toliko zadetkov. Upam, da bomo obe igralki zaustavili, v tej smeri se tudi pripravljamo, a dejstvo je, da gre za vrhunski igralki, predvsem to velja za Peno. Verjamem v svoje varovanke, upam na našo dinamično in poletno predstavo, gremo na zmago," je še dejal trener ljubljanske zasedbe.

Kapetanka Miša Marinček Ribežl upa, da bodo na nedeljski tekmi v predmestju Budimpešte prikazale podobno predstavo kot pred slabim tednom dni proti Bukarešti. "Na naši prvi medsebojni tekmi nam je zmanjkalo moči, z madžarsko ekipo se nismo mogle enakovredno kosati vseh 60 minut. Na to se zdaj pripravljamo, želimo zdržati njen ritem in se od lige prvakinj posloviti z zmago."

Iz skupine 2 so si četrtfinalni nastop v ligi prvakinj izborili Györ, Vipers Kristiansand, Bukarešta in Ferencvaros, iz skupine 1 pa francoski Metz, ruski Rostov-Don, črnogorska Budućnost in danski Odense.

Članki iz rubrike