Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.01.2019 22:11:27

Francozi, Nemci, Danci in Norvežani do druge zmage na SP

Reuters
Svetovni prvaki v rokometu Francozi so v tekmi drugega kroga mundiala, ki ga gostita Nemčija in Danska, pričakovano premagali Srbijo z 32:21. Zmagali so tudi Nemci, ki so bili s 34:21 boljši od Brazilcev, ter drugi gostitelji Danci, ki so nadigrali Tunizijo s 36:22, pa tudi Norvežani, ki so bili s 40:21 boljši od Savdske Arabije.

Obračun med Francijo in Srbijo je bil osrednji med današnjimi šestimi. Srbi so tekmo začeli zelo pogumno, dolgo časa držali stik s svetovnimi prvaki, ti so stvari na svoje mesto postavili v zaključku prvega polčasa, ko so pobegnili na štiri gole prednosti, na odmor pa po napaki Vincenta Gerarda šli s tremi. Na začetku drugega polčasa so galski petelini prednost povečali, v 37. minuti je bilo 20:13. Srbi so v napadu igrali brez prave ideje, precej bolj navdahnjeni so bili njihovi tekmeci in kmalu je postalo jasno, da bodo branilci prišli do druge zmage na letošnjem SP. Končni izid je bil 32:21.

Nemci so prav tako zabeležili drugo zmago in ostajajo 100-odstotni. Za nov par točk so premagali Brazilce s 34:21. Neustavljiv je bil Uwe Gensheimer z desetimi goli. Na prvi današnji tekmi skupine A v Berlinu so se visoke zmage razveselili Rusi, ki so s 34:27 odpravili Severno in Južno Korejo.



V skupini C v Herningu so še drugi par točk vknjižili Norvežani, ki niso imeli večjih težav s Savdsko Arabijo. Premagali so jo s 40:21. Magnus Rod je prispeval devet golov, Espen Lie Hansen enega manj. Čile je Avstriji prizadejal prvi poraz, rezultat je bil 32:24.

Na veselje domačih gledalcev so Danci prišli do pričakovane druge zmage. Tunizija je padla s 36:22. Že sredi prvega polčasa so imeli gostitelji deset golov prednosti, jo še malce povečali, nato pa jo brez naprezanja zadržali do konca. Rasmus Lauge in Mikkel Hansen sta dosegla vsak po sedem golov. Tekmo sta sicer sodila Slovenca Bojan Lah in David Sok.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike