Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.11.2018 14:59:46

Celjani proti Zaporožju po pomembni točki

ALESFEVZER.COM
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v nedeljo ob 17. uri igrali tekmo 6. kroga lige prvakov. Izbranci Tomaža Ocvirka bodo gostili ukrajinski Motor Zaporožje. Obe ekipi sta v dosedanjem delu tekmovanja zbrali po dve točki in sta na repu lestvice skupine B. V celjskem taboru upajo na novi točki.

Celjani so doslej izgubili proti Skjernu, PSG, Picku Szegedu in Nantesu, premagali pa so Flensburg. Z Motorjem iz Zaporožja, ki je šestkratni ukrajinski prvak, so se srečali dvakrat, in sicer v sezoni 2013/14, ko so obakrat zmagali za tri zadetke.

Domača ekipa bo tudi tokrat pogrešala nekaj rokometašev, manjkali bodo Matic Grošelj, Domen Makuc, Josip Šarac in Gal Marguč. "Moram reči, da sem vesel, da so se reprezentanti vrnili brez dodatnih poškodb. Namreč, seznam teh je še vedno dolg, Grošelj je izgubljen za sezono, Šarac je začel trenirati individualno, a ga še nekaj časa ne bo, pri Marguču se je zapletlo in lahko, da bo moral še enkrat na operacijo, Makuca pa prav tako še nekaj časa ne bomo imeli," je težave pojasnil Ocvirk.

Kljub temu pa v Celju ne iščejo alibijev. "Z vsemi igralci, ki so bili ta čas na voljo, smo trenirali dobro ter se že pripravljali na obračun z Zaporožjem. Naredili smo analize, malce se je sicer zapletlo, saj so menjali trenerja, kar pomeni, da bi lahko uvedli kakšne nove zamisli, a na zadnji tekmi so igrali še enako kot prej," je najprej dejal Ocvirk.



Poudaril pa je, da gre za zelo izkušeno ekipo, ki je najbolj nevarna s srednjega zunanjega položaja. "So hitri, agilni in v obrambi bomo morali biti zelo pazljivi. Med sabo si bomo morali veliko pomagati, v napadu pa predvsem bolje izkoristiti nasprotne napade, kjer imamo največ rezerv. Poškodbe nam sicer onemogočajo to igro, saj moramo več menjati v fazi obramba-napad, a tudi tako se moramo znajti, o tem ne razmišljati negativno, vsi skupaj pa misli usmeriti k nedeljski tekmi," je še povedal celjski strateg.

Prvič bo v Zlatorogu igral Francoz William Accambray. "Res se veselim te nedeljske tekme, saj bo to moja prva tekma v dvorani Zlatorog. Želimo si zmage, saj potrebujemo točke, dvoboji z Zaporožjem in Zagrebom bodo najbolj pomembni. Soigralci so z zmago proti Flensburgu dokazali, da je ta ekipa tega sposobna, a moramo korak za korakom, najprej v nedeljo proti Zaporožju," je pred domačim debijem dejal Accambray.

Motor ima po nekaterih podatkih sicer kar šest milijonov evrov proračuna, v ekipi ima nekaj ukrajinskih, ruskih in reprezentantov drugih držav, igralski kader sestavljajo igralci iz šestih različnih držav. Prvi strelec ekipe je desni zunanji Poljak Pawel Paczkowski.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike