rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 13.10.2018 22:07:54

Suho robo "prodajali" le na Islandiji! Konec evropske poti

Jurij Kodrun
Rokometaši ribniškega Rika so na današnji povratni tekmi drugega kroga pokala EHF v gosteh izgubili proti islandskemu Selfossu s 26:32 (10:15) in končali nastope na mednarodni sceni. Ribniška ekipa je na prvi domači tekmi slavila s 30:27.

Selfoss - Riko Ribnica 32:26 (15:10)
* Dvorana Itrottahusit Ida, gledalcev 480, sodnika: Chrzan in Janas (oba Poljska).
* Selfoss: Hlynsson, Kiepulski, Grimsson 4, Halldorsson, Ingvarsson, Sigurdsson, Jonsson 5, Palsson, Steinthorsson 2, Ingolfsson 4, Omarsson, Sverisson 6, Thrastarsson 3, Egan 8.
* Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 2, Horvat 2, Vujačić 3, Žagar, Knavs 2, Lešek 3, B. Nosan 1, Klarič, Pucelj 2, Tomšič 3, M. Nosan, Setnikar 7, Košmrlj 1.
* Sedemmetrovke: Selfoss 5 (4), Riko Ribnica 7 (6).
* Izključitve: Selfoss 14, Riko Ribnica 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Trenutno vodilna ekipa slovenskega prvenstva je končala letošnje nastope na mednarodni sceni. Po domači zmagi nad Selfossom s 30:27 je v deželi gejzirjev klonila s 26:32.



Rokometaši iz Ribnice so bili od prve do zadnje minute v podrejenem položaju. Bojeviti gostitelji so že v deveti minuti izničili zaostanek iz dežele suhe robe, potem ko so povedli s 4:1. Izbranci Siniše Markote tudi v nadaljevanju niso našli rdeče niti v svoji igri, v 17. minuti so že zaostali za pet golov (3:8), največji primanjkljaj pa so si pridelali v 26. minuti (7:14).

V drugi polovici tekme ni bilo kakovostnega premika v igri slovenskih podprvakov. V 45. minuti so se po golu Roka Setnikarja resda približali na štiri gole (18:22), a so jim gostitelji dve minuti kasneje znova ušli na šest golov (18:24).

Ribničani v končnici tekme niso resneje ogrozili gostiteljev, igrali so tudi preveč medlo in premalo agresivno (na tekmi so bili le dvakrat izključeni), po porazu s šestimi goli pa tudi končali svojo evropsko pot v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

V ribniški ekipi je Setnikar dosegel sedem golov, trikrat so zadeli Risto Vujačić, Aljaž Lešek in Miha Tomšič.

V nedeljo bodo v tem evropskem tekmovanju nastopili tudi rokometaši iz Velenja, na dvoboju proti poljski ekipi Gwardia Opole pa bodo branili štiri gole prednosti s prve tekme v Rdeči dvorani (26:22).

Značke: rokomet, riko-ribnica

Članki iz rubrike