19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 06.10.2018 21:12:04

Krimovke nemočne v Györu

Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti Györu s 23:39 (9:18). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale v soboto, ko bodo gostile Thüringer.

* Arena Györ, gledalcev 5214, sodnici: Marta in Vania Sa (obe Portugalska).
* Györ: Fodor 1, Leynaud, Oftedal 5, Kellermann, Amorim 7, Kristiansen 2, Groot 6, Knedlikova 2, Görbicz 3, Bodi 1, Kürthi 1, Puhalak, Brattset 5, Kiss, Hansen 6, Grimsboe.
* Krim Mercator: Ristovska 1, Krsnik, Barič 2, Beganović 1, Stanko 4, Marinček 1, Zulić 2, Ljepoja, Vojnovič, Tsakalou 3, Vučko, Žabjek, Amon, Perederij 3, Mavsar 5, Koren 1.
* Sedemmetrovke: Györ 5 (5), Krim Mercator 5 (4).
* Izključitve: Györ 6, Krim Mercator 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančanke in dvakratne evropske prvakinje so se na Madžarsko odpravile brez velikih utvar o morebitni zmagi. Branilke naslova in štirikratne evropske prvakinje so v tem trenutku za Krim na nedosegljivi ravni, kar glede na vsaj petkrat višji proračun ni nič presenetljivega. Györ tako ostaja neporažen v bojih s Krimom v ligi prvakinj.

Krimovke so tako sezono lige prvakinj začele s kar nekako pričakovanim porazom, že v soboto pa jih čaka nov, pomembnejši izziv, doma bodo gostile Thüringer, ob Podravki ekipo, s katero se bodo borile za eno od prvih treh mest, ki vodijo v drugi del tekmovanja.Madžarke so že v uvodnih minutah pokazale, da kakšnega presenečenja ali še bolje senzacije ne bodo dopustile. Res je, da so bile izbranke Uroša Bregarja tiste, ki so povedle z 1:0, a kot se je izkazalo, je bilo to tudi zadnje vodstvo Krima na tekmi.

Favorizirane domačinke so pred polnimi tribunami kmalu prišle na pravo delovno temperaturo in iz minute v minuto večale prednost, ki je s 5:3 v sedmi minuti narasla na 12:5 v 18. minuti. Trener gostij je poskusil tudi z minuto odmora igralke spomniti na dogovore pred tekmo, a tudi to ni zaleglo ob nesporni kakovosti sanjske ekipe, kar zadeva ženski klubski rokomet.

Györ je še naprej trdno držal vajeti igre v svojih rokah in polčas dobil za devet golov, potem ko mu je v zadnjih minutah uspel še niz treh zaporednih golov, ki ga je končala Anita Görbicz. V uvodu drugega polčasa se je nadaljevalo v podobnem slogu, Eduarda Amorim je v 33. minuti namreč zadela že za 21:10.

Zmagovalec je bil tako odločen, preostanek tekme pa zgolj formalnost. V 40. minuti je prednost narasla na 25:13, v 46. je bilo že 30:15, v 50. pa 33:17. Takšna je bila tudi največja prednost Madžark na tekmi.

Pri domačinkah je bil najboljša strelka Amorimova s sedmimi zadetki, pri Krimu pa Tamara Mavsar s petimi.

Članki iz rubrike