miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 06.10.2018 21:12:04

Krimovke nemočne v Györu

Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti Györu s 23:39 (9:18). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale v soboto, ko bodo gostile Thüringer.

* Arena Györ, gledalcev 5214, sodnici: Marta in Vania Sa (obe Portugalska).
* Györ: Fodor 1, Leynaud, Oftedal 5, Kellermann, Amorim 7, Kristiansen 2, Groot 6, Knedlikova 2, Görbicz 3, Bodi 1, Kürthi 1, Puhalak, Brattset 5, Kiss, Hansen 6, Grimsboe.
* Krim Mercator: Ristovska 1, Krsnik, Barič 2, Beganović 1, Stanko 4, Marinček 1, Zulić 2, Ljepoja, Vojnovič, Tsakalou 3, Vučko, Žabjek, Amon, Perederij 3, Mavsar 5, Koren 1.
* Sedemmetrovke: Györ 5 (5), Krim Mercator 5 (4).
* Izključitve: Györ 6, Krim Mercator 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančanke in dvakratne evropske prvakinje so se na Madžarsko odpravile brez velikih utvar o morebitni zmagi. Branilke naslova in štirikratne evropske prvakinje so v tem trenutku za Krim na nedosegljivi ravni, kar glede na vsaj petkrat višji proračun ni nič presenetljivega. Györ tako ostaja neporažen v bojih s Krimom v ligi prvakinj.

Krimovke so tako sezono lige prvakinj začele s kar nekako pričakovanim porazom, že v soboto pa jih čaka nov, pomembnejši izziv, doma bodo gostile Thüringer, ob Podravki ekipo, s katero se bodo borile za eno od prvih treh mest, ki vodijo v drugi del tekmovanja.Madžarke so že v uvodnih minutah pokazale, da kakšnega presenečenja ali še bolje senzacije ne bodo dopustile. Res je, da so bile izbranke Uroša Bregarja tiste, ki so povedle z 1:0, a kot se je izkazalo, je bilo to tudi zadnje vodstvo Krima na tekmi.

Favorizirane domačinke so pred polnimi tribunami kmalu prišle na pravo delovno temperaturo in iz minute v minuto večale prednost, ki je s 5:3 v sedmi minuti narasla na 12:5 v 18. minuti. Trener gostij je poskusil tudi z minuto odmora igralke spomniti na dogovore pred tekmo, a tudi to ni zaleglo ob nesporni kakovosti sanjske ekipe, kar zadeva ženski klubski rokomet.

Györ je še naprej trdno držal vajeti igre v svojih rokah in polčas dobil za devet golov, potem ko mu je v zadnjih minutah uspel še niz treh zaporednih golov, ki ga je končala Anita Görbicz. V uvodu drugega polčasa se je nadaljevalo v podobnem slogu, Eduarda Amorim je v 33. minuti namreč zadela že za 21:10.

Zmagovalec je bil tako odločen, preostanek tekme pa zgolj formalnost. V 40. minuti je prednost narasla na 25:13, v 46. je bilo že 30:15, v 50. pa 33:17. Takšna je bila tudi največja prednost Madžark na tekmi.

Pri domačinkah je bil najboljša strelka Amorimova s sedmimi zadetki, pri Krimu pa Tamara Mavsar s petimi.

Članki iz rubrike