krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

ru
ru
0 04.07.2018 09:00:27

Vujović znova PRESENETIL: Wisla? Dubaj? Ne, slovenski selektor je izbral POPOLNOMA DRUGAČEN IZZIV!

www.alesfevzer.com
Veselin Vujović ima nov klub.

Slovenski selektor Veselin Vujović je novi trener rokometnega kluba Železničar iz Niša, so po pisanju srbskih medijev potrdili v upravi kluba. Vuja, ki je Slovence lani v Franciji pripeljal do zgodovinskega prvega odličja na svetovnih prvenstvih, se je z bogatimi lastniki niškega kolektiva dogovoril za triletno sodelovanje.

Po koncu sodelovanja s koprskim rokometnim prvoligašem je imel 57-letni strateg na mizi kar nekaj ponudb, zanj so se zanimali v poljski Wisli Plock, želeli so si ga tudi v nemški bundesligi, v Meškovu iz Bresta, v Združenih arabskih emiratih, a je Črnogorec izbral niško zasedbo, ki jo bo vodil v državnem prvenstvu Srbije, ligi Seha in pokalu EHF, kjer bodo igrali v prihodnji sezoni.


Kot piše portal b92.net, bodo Vujovića že danes v klubu uradno predstavili kot novega trenerja srbskega podprvaka.

V času igralske kariere je Vujović trikrat zmagal v ligi prvakov - dvakrat z Metaloplastiko iz Šabca (1985 in 1986) in enkrat z Barcelono (1991) -, v dresu nekdanje Jugoslavije pa je osvojil zlati kolajni na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 1984 ter dve leti kasneje na svetovnem prvenstvu v Švici. Mednarodna rokometna zveza (IHF) ga je leta 1988 v svojem prvem naboru izbrala za najboljšega rokometaša na svetu, dve leti pred tem je bil najboljši športnik v Jugoslaviji.

Kot trener je bil za krmilom Metaloplastike iz Šabca, Ciudada Reala, skopskega Vardarja, Al Sadda, Al Shababa, Zagreba, kot selektor pa je vodil reprezentance Slovenije, ZR Jugoslavije, Srbije in Črne gore in Makedonije.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike