900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 29.06.2018 15:09:03

Celjski rokometaši v zelo atraktivni skupini

CPL
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v sezoni 2018/19 evropske lige prvakov igrali v skupini B, tekmeci slovenskih državnih in pokalnih prvakov pa bodo igralci PSG-ja, Pick Szegeda, Flensburga, Skjerna, Zagreba, Motorja Zaporožja in Nantesa, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Skupino A sestavljajo Vardar, Kielce, Barcelona, Meškov Brest, Veszprem, Montpellier, Kristianstad in Rhein-Neckar Löwen.

V skupini C so Metalurg, Bjerringbro-Silkeborg, Sporting, Bešiktaš, Čehovski medvedi, Tatran Prešov, v skupini D pa Wisla, Ademar Leon, Elverum, Wacker Thün, Dinamo Bukarešta ter Cocks.

Današnjega žreba so se udeležili Saša Lešek, vršilka dolžnosti direktorja celjskega kluba, Rok Plankelj, od 1. julija naprej novi direktor kluba, in Nejc Ajdnik, klubski menedžer ekipe.



Celjani so dobili atraktivne tekmece, iz prvega bobna udeleženec zadnjega zaključnega turnirja v Nemčiji, zvezdniški Paris Saint-Germain, ki bo z novim trenerjem Raulom Gonzalezom, nekaterimi okrepitvami in številnimi zvezdniki ponovno napadal evropski vrh. Iz drugega bobna bo tekmec aktualni madžarski prvak Pick Szeged s tremi Slovenci (Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič). Tretji nasprotnik je prav tako nekdanji evropski prvak, nemški Flensburg, ki je tudi aktualni nemški prvak in že tradicionalni tekmec celjskega kluba. Četrti boben je prinesel zahtevnega tekmeca in logistično zahtevno potovanje. To je danski prvak Skjern, s katerim se bo celjski klub pomeril prvič. Zagreb je tradicionalni tekmec slovenske ekipe. Šesti boben ji je prinesel novinca v elitnem delu lige prvakov, Motor Zaporožje, zadnji tekmec pa je francoski Nantes, letošnji finalist zaključnega turnirja lige prvakov.

"V skupinah A in B so sama eminentna imena evropskega rokometa. Vse ekipe so izjemno močne, kar pa je seveda čar elitnega dela tekmovanja. Verjamem, da je pred nami zanimiva sezona in da bo boj za napredovanje v osmino finala iz naše skupine zelo napet ter izenačen. Na to bo vplivalo veliko dejavnikov, tako kvaliteta ekip, igre, poškodbe in vse kar rokomet prinese zraven. Veselim se že sezone, skupina je zelo pisana, klubi iz različnih držav imajo različne načine igranja, tako da se bo potrebno prilagajati iz tedna v teden. Vsi imajo vsaj takšne želje kot mi, torej priti ven iz skupine, ambicije nekaterih pa seveda glede na proračune segajo bistveno višje, na sam evropski vrh. Verjamem, da bomo vsem ekipam trd oreh in da bomo v tekmah vzeli čim več točk ter naredili vse, da bomo napredovali v osmino finala. Seveda to ne bo lahko, a želim si, da Zlatorog na čelu s Florijani diha z nami in da skupaj ustvarimo energijo, ki bo nadomestila pomanjkanje izkušenj ter tako predstavimo Celje in Slovenijo v najlepši luči," je dunajski žreb kroglic komentiral strateg celjske ekipe Branko Tamše.

"S Skjernom in Nantesom se bomo srečali prvič, Zaporožje pa je enkrat že gostovalo v Zlatorogu. Skjern je tipični predstavnik danskega rokometa. Ta vrača nekdanje in sedanje reprezentante v svojo ligo, so zelo zanimiva in atraktivna ekipa, ki igra hiter in dopadljiv rokomet, z veliko kombinatorike in morali bomo biti zelo pazljivi. Na drugi strani pa je Nantes, ki je bil letos na zaključnem turnirju oziroma v finalu in to že samo po sebi dosti pove o njih. So zelo močna in kompaktna ekipa, ki ima velik poudarek na igri v obrambi, ki jo prakticirajo zelo dobro, imajo pa tudi odlične strelce z razdalje ter igralce, ki veliko tečejo. Francoski rokomet prevzema vajeti v Evropi in Nantes ter seveda Pariz v naši skupini to le dokazujeta. Nam manj znani tekmec je še Zaporožje, ki pa je ekipa, ki po imenu ne spada v sam vrh rokometa. A izjemno veliko vlagajo v razvoj. V tem trenutku imajo štirikrat do petkrat večji proračun kot Celje, v Ukrajini ni lahko igrati, verjetno bodo igrali ostro, trdo, mi pa bomo proti njim gotovo poizkušali igrati hitro in se na ta način kosati z njimi. Skratka čaka nas zelo zanimiva sezona in verjamem, da lahko s pomočjo navijačev v našem Zlatorogu uresničimo zastavljene cilje," je za klubsko spletno stran povedal Tamše.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike