Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.02.2018 17:10:38

Koprčani izgubili

Rokometaši Kopra 2013 so v tretjem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF izgubili proti hrvaški ekipi Nexe Našice s 27:31 (13:16). Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 4. marca, gostovala v Našicah.

* Dvorana Bonifika, gledalcev 1000, sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).
* Koper 2013: Postogna, Vončina, Dolenc 1, Grzentič 2, Vlah 6, Krečič 2, Matijaševič 1, Kocjančič, Moljk, Zugan 1, Rapotec, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček, Sever, Planinc, Bratkovič 7.
* Nexe Našice: Lelić, Pilipović, Šipić 4, Gadza 1, Leban 7, Eter 3, Zrnić 4, Mrdženović, Barišić-Jaman 10, Manci Mičević, Buvinić 1, Jurić Grgić, Lavrič, Tomić 1, Brumen.
* Sedemmetrovke: Koper 2013 2 (2), Nexe Našice 2 (2).
* Izključitve: Koper 2013 14, Nexe Našice 16 minut.
* Rdeči karton: Lavrič (21.).

Koprski rokometaši so v rezultatski krizi. Sredi tega tedna so praznih rok ostali na dvoboju proti zadnjeuvrščeni ekipi v ligi NLB v Šmartnem pri Litiji, danes pa so brez točk ostali tudi v skupinskem delu evropskega pokala EHF. V Bonifiki so jim mero vzeli tekmeci iz hrvaških Našic, tako da so doživeli že drugi poraz v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, pred tednom dni so na Obali slavili tudi rokometaši iz nemškega Göppingena.



Izbranci domačega trenerja Veselina Vujovića so sijajno odprli dvoboj in po 14. minutah vodili za štiri gole (8:4), po minuti odmora Nexeja pa je tekma krenila v povsem nasprotno smer. Gosti so s trdimi prijemi - v 21. minuti je eden od štirih slovenskih rokometašev v vrstah hrvaških podprvakov Aljaž Lavrič prejel rdeči karton po njegovi tretji izključitvi - povsem razorožili domače rokometaše in jih v 20. minuti ujeli 9:9. Tudi končnica prvega polčasa je minila v znamenju gostov, ki so tik pred odhodom na veliki odmor gostitelje pahnili v zaostanek treh golov (12:15 in 13:16).

V začetku drugega polčasa so gostitelji hitro zaostali za štiri gole (15:19), v nadaljevanju pa navkljub dokaj povprečni predstavi v 53. minuti ujeli hrvaške tekmece in izenačili na 27:27. V obojestransko kaotični končnici pa so gostitelji naredili številne "osnovnošolske napake", kar so prav tako "zmedeni", a veliko bolj izkušeni gosti izkoristili in v zadnjih sedmih minutah dosegli štiri gole, Koprčani na drugi strani pa nobenega.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Adam Bratkovič s sedmimi in Aleks Vlah s šestimi goli, v hrvaški pa sta blestela Slovenca Saša Barišić-Jaman in Patrik Leban. Prvi je dosegel deset, drugi sedem zadetkov, Lavrič in Matjaž Brumen pa se nista vpisala med strelce.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike