Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.02.2018 18:48:14

Krimovke na Dansko odpret vrata za četrtfinale

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v 4. krogu lige prvakinj v nedeljo ob 15. uri gostovale na Danskem pri Midtjyllandu. Na prvi medsebojni tekmi so jih doma premagale s 24:23, to pa jim daje samozavest tudi pred "povratnim" obračunom.

Krimovke so v drugem delu po zmagi nad Midtjyllandom izgubile proti favoriziranima Rostovu Donu in Györu. Na Danskem si želijo zmago, ki bi jih približala napredovanju v četrtfinale, a do nje bodo morale priti brez Ane Abine, ki je pred dnevi imela prometno nesrečo (sicer brez posledic), zaradi zvina gležnja pa je vprašljiv nastop Lamprini Tsakalou.

"Imamo možnosti, da bi si z zmago odprli možnosti za napredovanje, ampak zavedamo se kakovosti Midtjyllanda. Spet bo treba ustaviti Veronico Kristiansen in Louise Burgaard, v vratih pa premagati zelo dobro Sabine Englert," je na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal trener Krima Uroš Bregar in poudaril, da bo treba za uspeh garati.

"Če bomo res vsi na visoki ravni, potem se lahko nadejamo dobrega rezultata. V tej sezoni smo z danskimi ekipami odigrali tri tekme in imamo razliko v danih in prejetih zadetkih nič. Torej imamo določeno raven, kakovost, želim si tudi, da bi pokazali slovensko trmo in garali vseh 60 minut," je dejal Bregar.


V taboru danskega tekmeca so v zadnjem času imeli nekaj pretresov, predvsem zaradi poletnega prestopa Kristiansnove v Györ. "Midtjylland nima toliko premora kot mi, dansko prvenstvo je eno boljših na svetu. Midtjylland je kar nekaj tekem izgubil, včeraj pa premagal Randers z 28:22. Težave so imeli tudi v ekipi, ker Kristiansnova odhaja v Györ in so bile neke razprtije oziroma nekaj porušenih odnosov," je pojasnil Bregar.

A hitro dodal: "Toda jaz jih še vedno spoštujem, predvsem Kristiansnovo, ki je ena najboljših zunanjih igralk v napadu in obrambi, tu je tudi Burgaardova, pa še Helene Fauske in Tonje Loeseth, obe Norvežanki. Vemo, da je Norveška ena največjih rokometnih dežel, to so zelo tehnično dovršene igralke. Imajo še špansko krožno napadalko Judith Sans Serra ... Midtjylland je že od leta 2012 neka stalnica ženskega rokometa. Je zelo resna ekipa, ki ve, kaj hoče," je zaključil Krimov strateg.

Kapetanka Miša Marinček prav tako meni, da bo za uspeh na Danskem treba pokazati vse znanje: "Kot je trener rekel, imamo vse karte v svojih rokah. Morali bomo pokazati svojo najboljšo igro, če hočemo odpreti vrata za naprej. Osredotočiti pa se moramo nase. Vemo, da lahko igramo z njimi, to nas motivira za v nedeljo. Zaustaviti moramo njihove najboljše strelke in predvsem osredotočeno igrati v napadu in ne dovoliti preveč neizsiljenih napak."

V skupini 1 vodi CSM Bukarešta z 11 točkami, Györ ima točko manj, Rostov Don je pri devetih točkah, Nykoebing pri petih, Krim pri štirih in Midtjylland pri treh.

Članki iz rubrike