Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.09.2017 10:14:16

Vardar brani prvo mesto v rokometni ligi prvakov

Minula sezona evropske lige prvakov v rokometu se je končala z zmagoslavjem Vardarja iz Skopja, ki je na sklepnem turnirju v Kölnu na kolena položil "načrtovanega" prvaka PSG. V novi sezoni se znova obeta pestro dogajanje v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, v njem bosta sodelovala tudi Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje.

Celjska zasedba bo nastopila v elitni, velenjska pa v "drugorazredni" skupini lige prvakov. Slovenske prvake iz Celja v prvem delu tekmovanja čakajo sami imenitni tekmeci, že v soboto bodo v svojem Zlatorogu gostili evropske velikane iz Veszprema, julijski žreb v slovenski prestolnici pa jim je v nadaljevanju prinesel še boje s samimi imenitnimi ekipami, kot so poljski Vive Tauron Kielce, francoski PSG, danski Aalborg, beloruski Meškov Brest in nemška Flensburg-Handewitt in Kiel. Velenjska ekipa bo nastopila v malce manj ugledni skupini C, njeni tekmeci v prvem delu pa so španski Ademar Leon, danski Skjern, švicarski Kadetten Schaffhausen, romunski Dinamo Bukarešta in norveški Elverum.

V elitni skupni A bodo igrali španska Barcelona, Vardar iz Skopja, nemški Rhein-Neckar Löwen, hrvaški Zagreb, poljska Orlen Wisla Plock, madžarski Pick Szeged, švedski Kristianstad in francoski Nantes, v skupini D pa makedonski Metalurg iz Skopja, ukrajinski Motor Zaporožje, francoski Montpellier, turški Bešiktaš, ruski Čehovski medvedi in portugalski Sporting Lizbona.



Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen, zmagovalca v elitnih skupinah A in B se bosta neposredno uvrstila v četrtfinale, preostale ekipe od drugega do šestega mesta pa se bodo prebile v osmino finala. Po najboljši dve ekipi iz skupine C in D bosta igrali dodatne izločilne tekme, zmagovalca pa se bosta uvrstila v osmino finala. Od tam naprej nastopijo tekme na izpadanje, zaključni turnir pa bo - tako kot v minulih osmih letih - vnovič gostila Lanxess Arena v Kölnu (26. in 27. maja 2018).

Na največji klubski sceni se bodo preizkusili številni slovenski rokometaši, ki branijo barve najmočnejših klubov na stari celini. Iz "zgornjega dela" lige prvakov Uroš Zorman, Dean Bombač in Blaž Janc (vsi Vive Tauron Kielce), Matej Gaber, Staš Skube in Mario Šoštarič (vsi Pick Szeged), Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč in Dragan Gajić (vsi Veszprem), Jure Dolenec (Barcelona), Miha Zarabec (Kiel) in Igor Žabič (Orlen Wisla Plock), iz "spodnjega dela" pa Vid Kavtičnik (Montpellier), Januš Lapajne (Metalurg Skopje), Tine Poklar (Elverum), Aljoša Čudič (Sporting Lizbona) in Nik Tominec (Kadetten Schaffhausen).

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike