matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

rastline, zalivanje, list 4 Odkrito.si

Na pomoč, lončnica mi umira! Preveč ali premalo...

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler reviji Lady zaupala svojo težko ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 24.11.2020 10:01:38

Kaj se dogaja z nogometaši Mure?

Jurij Kodrun
Zasedba iz Fazanerije je izgubila odlično formo z začetka sezone.

Črno-beli so proti Olimpiji še tretjič v dozdajšnjem prvenstvu ostali praznih rok, a bolj kot poraz navijače lahko skrbi podoba, ki so jo pokazali varovanci Anteja Šimundže. Ta že nekaj časa ni na želeni ravni, kar navsezadnje zelo nazorno razkrivajo tudi dosežki v preteklem obdobju. Na zadnjih sedmih prvenstvenih preizkušnjah je Mura zmagala le enkrat, v Fazaneriji je orožje položil Maribor, po trikrat je igrala neodločeno in izgubila, vmes se ji je pripetil še hud spodrsljaj proti Dravi v osmini finala pokalnega tekmovanja.

Podatki so dovolj zgovorni, ampak hkrati je obetavno spoznanje, da Sobočani še vedno držijo stik z vrhom lestvice, kar prav gotovo priča o izenačenosti lige. Da lahko vsak premaga vsakega, na sončni strani Alp nikakor ni več floskula. Ni ekipe, ki bi pretirano odstopala. Za vsak uspeh se mora kdorkoli 'pošteno stepsti', Maribor in Olimpija nista (več) z drugega planeta, kar je seveda priložnost za tekmece večnih rivalov.
Tudi za Muro, toda 'krvna slika' zasedbe iz prekmurskega nogometnega hrama že nekaj časa ni ravno obetavna. Forma je izpuhtela, zdi pa se, da to ni največja težava, s katero se morajo ubadati na ravnici. Nemogoče se je namreč znebiti občutka, da so Alen Kozar in soigralci preprosto prazni, kot radi rečemo. Izpraznjeni ali če hočete – izgoreli. Govorica teles je obupna. Ne izžarevajo energije, ki jih je še nedavno odlikovala, in ne najdejo 'goriva', ki bi jih spet pognalo naprej, a vse to vendarle ni naključje.
V prvi sezoni so jadrali na krilih evforije po vrnitvi, v prejšnji je adrenalin povzročala misel o pokalni lovoriki, na začetku aktualne so se 'hranili' z Evropo, zdaj pa ... Utonili so v ravnodušje. Saj so tudi že kdaj v preteklosti, vendar zgolj za kratek čas. Fanatični navijači so jih hitro dvignili, v koronskem času pa se s tovrstno 'injekcijo', od katere so bili skoraj odvisni, virusa apatije ne morejo znebiti. Tudi motivacijski govori trenerja ter takšna in drugačna 'pridiganja' namena ne dosežejo v zadostni meri. Za vnovično želeno stanje duha, za izhod iz začaranega kroga bo moral vsak igralec poskrbeti – sam! Tudi to je profesionalizem. Prej jim bo uspelo, prej bo Mura spet uspešna.

Članki iz rubrike