IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 21. aprila

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Robert Balantič
Robert Balantič
4 14.12.2016 08:42:43

Skrb vzbujajoča namigovanja iz zakulisja

Arsen Perić
Slovenski prvoligaši, ki so se odpravili na zimski oddih, prehitro odpirajo vrata domnevnim rešiteljem.

Zastor je padel. Slovenski prvoligaši so pretekli konec tedna odigrali tekme 21. prvenstvenega kroga in se odpravili na zimski oddih, boji za točke se bodo nadaljevali čez dva meseca in pol. Popolnoma jasno je, da se obeta zanimiva, vroča pomlad. Večna rivala bosta prezimila z enakim številom točk, sobotni razplet ob Kamniški Bistrici in nedeljski v Stožicah pa sta poskrbela, da so tudi Domžalčani znova "tu nekje". Niso pretirano blizu, a niti tako zelo daleč, Simon Rožman in njegovi varovanci bodo iz ozadja prav gotovo nadvse nevarni.

Boj za vrh lestvice bo nedvomno krojilo tudi zimsko kadrovanje. Bolj ali manj je jasno, da naj bi se karte najbolj premešale v zmajevem gnezdu, pri vijoličastih kakršnekoli revolucije menda ne bo, a to še ne pomeni, da ne bo tudi odhodov, ki so dokaj verjetni tudi pri dvakratnih prvakih.

Dogajanje med premorom bo vsekakor zanimivo, takšno je bilo tudi jesensko na prvoligaškem prizorišču. Kakovost tokrat pustimo ob strani, o tem bi lahko na dolgo in široko razpredali, mnenja so takšna in drugačna.

Da vsak lahko preseneti vsakega, ni zgolj floskula. Presenetljivih izidov ni manjkalo, skrb vzbujajoče pa je spoznanje, da jih ni malo, ki menijo, da morda niso bili zgolj posledica moči posameznih ekip. Pretirano glasnih obtožb sicer resda ni bilo, toda tovrstna namigovanja v kuloarjih je nemogoče preslišati. Žal. In imajo skupni imenovalec. Slovenski klubski nogomet v svoje vrste sprejema vse več tako imenovanih investitorjev oziroma raznorazne osebe, ki so bojda pripravljene pomagati. Razlog je gotovo kronično pomanjkanje denarja, zato klubi iščejo rešilne bilke, kar je kakopak popolnoma razumljivo, toda hkrati je popolnoma jasno, da se vrata za marsikoga odpirajo prehitro. Vseh seveda ne gre metati v isti koš, niti pod razno, zato pa ni niti najmanjšega dvoma, da bi morala biti transparentnost veliko večja. Preveč je skrivalnic, preveč je posameznikov ali skupin iz tujine, o katerih vemo bore malo. Vemo zgolj to, da pomembno vplivajo na delovanje in poslovanje kluba. Iz ozadja, iz zakulisja, kar predstavlja velik problem. Že zaradi tega, ker vzbuja razne vrste dvomov, kar ni dobro. Ne, to nikoli ni pravšnja reklama za katerokoli tekmovanje ...

Članki iz rubrike