mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 20.04.2015 14:42:20

Polna garderoba luzerjev

Arsen Perić
Zdaj ve. No, saj verjetno se je Memiju Bečiroviću to zasvitalo že po porazu v Laškem ali pa je takrat morda celo že dobil prvo potrdilo tistega, kar je nekje v sebi slutil tudi prej, ko je že malo bolje spoznal vse svoje varovance.

In če je po tisti izgubljeni tekmi z Zlatorogom vendarle še imel upanje, da se moti, da je resnica drugačna oziroma da se stvari na tem svetu spreminjajo, če je še imel upanje, da bo lahko stvari peljal drugače kot njegov predhodnik Aleš Pipan, ga je v soboto pokopal. In se sprijaznil.


Ne vdal v usodo, tako hitro se trener Olimpije seveda ne predaja, a zdaj dokončno ve, da bo letošnjo sezono do konca odigral z ekipo, ki nima prave zmagovalne mentalitete. Ki ne pride na parket in jasno pokaže, da je to skupina fantov, ki se zavedajo, kateri dres nosijo, ki vedo, kakšno zgodovino "oblečejo" nase v trenutku, ko si ga nadenejo, ki ko stopijo na parket, slabšim od sebe jasno pokažejo, da so boljši, ki dajo boljšim od sebe jasno vedeti, da morajo to v dvoboju z njimi šele pokazati, ki se s sebi enakovrednimi od prve sekunde "udarijo" po moško, želeč jim pokazati, da so vendarle boljši. Ne, take skupine Bečirović v svoji garderobi nima. Fantje, ki jih zdaj najde v njej, to vse premalokrat pokažejo, dajo to vedeti veliko preredko. Ker vseh teh stvari očitno nimajo v sebi, ker so, kot to pogosto znajo nazorno pokazati, poraženci. Ne čisto vsi, zelo veliko pa jih je.

Zdaj vedo tudi možje v vodstvu Olimpije. No, saj verjetno se jim je svitalo že prej po številnih porazih oziroma so v soboto morda dobili le še eno potrditev tistega, kar so vedeli že prej. Da so pogodbe podpisali z igralci, ki nimajo pravega zmagovalnega pohlepa, ampak se iz zmajev hitro prelevijo v zmajčke. V Novem mestu še posebej, pravzaprav vedno znova. Zdaj vedo, da zeleno-bele drese nosijo igralci, za katere obstaja zelo primerna pogovorna beseda. Luzerji. Niso to čisto vsi, zelo veliko jih pa je. In vodstvo, Bečirović ter navijači lahko le upajo, da bodo v nekaj naslednjih tednih tisti, ki to niso, nadvladali oziroma povlekli za seboj one druge. Sicer bod(m)o čez nekaj časa za naslov spet čestitali komu drugemu.

Članki iz rubrike