Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
02.09.2014 17:14:09
Deli članek:

Neznani Avstralci

vszi

Uf, kako sem ga v soboto polomil.

Do tekme Slovenije in Avstralije je bilo še nekaj manj kot dve uri in na novinarsko tribuno sem prinesel svoje stvari. Malo sem se ozrl okrog in na koncu svoje vrste opazil tri možakarje. Njihova podoba mi je dala vedeti, da niso korejski, angolski ali mehiški predstavniki sedme sile, vedel sem, da niso Slovenci, slutil pa sem tudi, da niso Litovci, saj jih v večini na videz poznam, poleg tega je bil eden od njih tako tipično avstralsko bel in pegast, da bi dal roko v ogenj, da prihajajo iz dežele tam spodaj. "Zakaj pa ne bi z njimi malo pokramljal pred tekmo in slišal, kaj menijo o razpletu," sem si rekel in se odpravil proti njim.

Ko sem se jim približal, sem slišal, da govorijo angleško oziroma avstralsko, zato sem, vesel potrditve svojih domnev, načel pogovor. "Fantje, vidim, da ste iz Avstralije. Kaj pravite, kako bo danes?" sem jih vprašal, a nisem dobil odgovora, le neko momljanje in sklanjanje glav, kot bi jim bilo nerodno.

Še enkrat sem poskusil z vprašanjem o možnostih obeh ekip in takrat se je eden od njih obrnil proti meni, mi odgovoril le, da bo zanimiva tekma in glavo usmeril v zvezek pred seboj. "Le kaj je tem Avstralcem, samo nekaj besed bi rad izmenjal," sem si mislil, ko sem na hrbtni strani majic vseh treh opazil napis Australia. Takrat me je zadelo! "Oh, ne, tile so iz avstralskega štaba in vanje lezem, ko najbrž premlevajo še zadnje podrobnosti pred tekmo."

Si predstavljate, da bi kakšen Avstralec prišel do Jureta Zdovca in njegovih pomočnikov ter jih uro in pol pred začetkom začel spraševati za napoved tekme? Tudi jaz si ne, zato sem se z nekaj vljudnostnimi frazami odstranil, kolikor hitro se je dalo, nisem pa jim dal vedeti, da sem šele takrat ugotovil, kdo so. Če bi bil med njimi Luc Longley, nekdanji igralec Chicaga, ki je tudi eden od pomočnikov v reprezentanci, bi to doumel že veliko prej, selektorja Andreja Lemanisa in ostalih pa, priznam, prej res nisem poznal.