tadej pisek Odkrito.si

Nič več skrivnost! To je dekle Tadeja Piška

Medicinske sestre na delo včasih prihajajo tudi bolne Svet24.si

Sestra Laura: Na delo tudi z visoko vročino

Duhovna pot Petisvet

Vse se ruši! Kaj se dogaja?

genova, morandi, viadukt Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tragedija v Genovi: minister ...

danijel subasić Svet24.si

Za slovo se je odločil še eden od ognjenih ...

Rita Ora Najstnica.si

Rita Ora pokazala svoje telo v kopalkah

Tanja Ribič Njena.si

Tanjo Ribič na morju ujel zgoraj brez

Jurij Završnik
Jurij Završnik
2 30.04.2018 14:28:21

PO SLOVENSKO! Odstrani ga, da ne bo preveč dober. Izstopa iz povprečja!

www.alesfevezer.com
Najuspešnejši slovenski odbojkarski klub ACH Volley je nepričakovano odpustil glavnega trenerja. Razlog? Neznan!

Prav neverjetno je, kako smo v Sloveniji vrhunski v samouničevanju. ACH Volley je že desetletje in več najuspešnejši slovenski odbojkarski klub, ki niza lovoriko za lovoriko. In ko je treba stopiti korak naprej, se vse skupaj sesuje na prafaktorje.

Sinoči (elektronsko pošto smo dobili 29. aprila ob 23.43) upravni odbor ACH-aja ni podpisal nove pogodbe s trenerjem Zoranom Kedačičem. Prvo vprašanje je zakaj. Ker je bil neuspešen? Ne, saj je v pravkar končani sezoni osvojil tako domače prvenstvo kot pokal, se uvrstil v četrtfinale lige CEV in izpadel na zadnji stopnički kvalifikacij za ligo prvakov. Oba poraza v evropskih pokalih sta bila plod izjemno težkega žreba, saj je ACH izpadel proti ruskima gigantoma (Belogorje iz Belgoroda je na koncu postal prvak pokala CEV, Lokomotiva iz Novosibirska pa je v ligi prvakov izpadla proti Perugii na zadnji stopnički v izločilnih bojih za zaključni turnir četverice).

Kedačič je v najboljšem slovenskem klubu deloval dve leti in pol ter bi res zelo uspešen, v pretekli sezoni, pa je končno uspel zgraditi ekipo, ki je imela prihodnost, hkrati pa je uspel okoli sebe za strokovno delo zbrati ljudi, ki vedo kaj delajo. Klub je končno prišel na raven, da bi nekaj naredil tudi v evropskem pokalu, zdaj pa...

Zakaj so v bistvu zamenjali Kedačiča? Ker je bil predober in komu postal trn v peti, ker je izstopal iz povprečja? Morda res.

Črn scenarij

Lahko pa je razlog tudi črn scenarij za klub. Zelo verjetno v naslednji sezoni sponzor kluba ne bo več Adria, kar pomeni, da bo še manj denarja kot v pretekli sezoni. Proračun kluba ni majhen, toda glavni sponzor je tako ali tako mesto Ljubljana, ki v proračun članske ekipe prispeva 200.000 evrov (koliko potem sploh prispevajo ostali sponzorji?). Lahko se zgodi, da bodo morali zaradi zmanjševanja proračuna odpuščati najboljše igralce (Pokeršnik, Babkov, Đirlić, Kovačič, Brulec, Videčnik, Purić, Pavlović, Mihajlović...) in se za naslednjo sezono nasloniti na tri ali štiri iz sedanje ekipe, ostale pa vzeti iz podružničnega kluba v Črnučah.

Kje je vizija?

Tako bo šel po gobe še en uspešen klub v Sloveniji, tako se bo končala še ena uspešna zgodba. Zakaj? Ker se je nekdo ustrašil in ni dovolil, da se vse skupaj nadaljuje? ker je bil nekdo premalo potrpežljiv, da bi lahko v klubu morda že v naslednji sezoni želi, kar so sejali v preteklih treh. Da, z uspehi bi prišli tudi gledalci in tudi zanimanje medijev, toda če na pol poti vržeš puško v koruzo...

Škoda. Velika škoda za slovensko odbojko, za slovenski šport.

Značke: ach, zoran-kedačič

Članki iz rubrike