bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 20.07.2015 09:26:57

Vrnitev pozitivne energije

alesfevzer.com
Marijan Pušnik ima prav – ena lastovka še ne prinese pomladi. Je pa sobota v Ljubljani odgnala jesensko sivino.

V idealnem svetu bi se v soboto zvečer v Stožicah zbralo deset in več tisoč gledalcev. Že nekaj ur pred tekmo bi se proti stadionu vile kolone v zeleno oblečenih ljudi, ki bi med tem glasno prepevali pesmi, s katerimi bi opevali slavo svojega kluba. Medtem bi se kurile bakle, odpirala penina, vsi bi se vsepovprek objemali in bili skratka srečni, kot že dolgo niso bili.

Ne, res ni bilo tako. Na stadionu je bilo resnično zgolj okoli 2000 gledalcev, občutno več je bilo praznih kot zasedenih sedežev. Olimpija s prodajo vstopnic zagotovo ni zaslužila bogastva, bržčas ni pokrila niti stroškov organizacije. Na prvo žogo bi lahko laik mirne vesti dejal: v Ljubljani torej nič novega. Pa vendarle je bilo drugače.


Že pred tekmo je bilo predvsem okoli stadiona zaznati zelo pozitivne vibracije. Na ploščadi pred bližnjim blokovskim naseljem so se po dolgem času spet zbirali enakomisleči ljudje, delavke v tamkajšnjem gostinskem lokalu so imele vnovič razlog za zadovoljstvo – sobotni zaslužek je bil neprimerljivo večji kot prej. Tudi iz "luknje" je glasno odmevalo. V sosednjem lokalu, ki se nahaja v kleti in v katerem imajo svoje "zbirališče" člani navijaške skupine Green Dragons, so se slišali napevi, ki so jih Ljubljančani skorajda že pozabili.

Po več kot enem letu je bilo v okolici Stožic spet pestro, celo policisti na konjih so prišli pogledat, kaj se dogaja – pa saj ne, da bi imeli kaj dela … Bilo je mirno, nihče ni imel razloga za razgrajanje ali kaj podobnega. Stare "face", ki jih je bilo nekoč mogoče tedensko videvati na tekmah Olimpije, je družila dobra volja. V zraku je bilo čutiti pozitivno energijo, ljudje so se smejali, prešerno nazdravljali z ohlajenimi pijačami in zaznati je bilo, da končno spet uživajo. Da, prestolnica se je spet nogometno prebudila. Za zdaj to sicer velja le za tiste, ki so še kako trpeli, ko so gledali, kaj se je dogajalo z Rastoderjevo Olimpijo. Za tiste kibice, ki imajo Olimpijo v krvi. Za tiste, ki tega kluba nikdar niso nehali ljubiti. Le umaknili so se, ker jih je preveč bolelo.

Druge bo Olimpija še morala predramiti. Da bo dovolj ena tekma, bi bilo utopično pričakovati. Potrebna bo serija dobrih rezultatov, všečnih predstav in srčnega boja. In potem bodo Stožice morda nekoč polne. Morda. Nekoč.

Članki iz rubrike