serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Grega Videtič
Grega Videtič
0 26.08.2015 15:45:02

Zadetki, gledalci in še kaj

Nikola Miljković
Prvenstvo postaja vse zanimivejše, poraja pa se vprašanje, ali si aktualni prvaki morda niso pridelali prevelikega zaostanka.

Ljubitelji Prve lige Telekom Slovenije so bili zagotovo lahko navdušeni nad dogajanjem v zadnjem krogu. Nekateri navijači posameznih moštev morda malo manj, ne glede na vse pa je treba priznati, da liga postaja iz kroga v krog zanimivejša. Ne nazadnje to dokazujejo tudi nekateri statistični podatki, najzanimivejši so seveda tisti, zaradi katerih na stadione prihaja vse več gledalcev in zaradi katerih nogometaši sploh igrajo.

Seveda je govora o zadetkih in navijačih. Zadnji krog je bil v teh dveh pogledih še posebej "radodaren" in iz kroga v krog se vse bolj zdi, da bi znalo biti letošnje prvenstvo v mnogo pogledih rekordno. Ne nazadnje o tem govorijo tudi podatki o gledalcih prek malih zaslonov, ravno tako navdušujoče pa je število navijačev, ki si tekme državnega prvenstva ogledajo na stadionih. V Velenju si je dvoboj Rudarja in Maribora denimo ogledalo 2600 gledalcev, v Ljubljani jih je bilo 4000, več kot tisoč pa jih je bilo še v Novi Gorici. Skupno si je dvoboje sedmega kroga ogledalo skoraj 9000 gledalcev. In kar je najpomembneje, imeli so kaj videti.


Atraktivna igra, številni zadetki, na eni strani izenačeni dvoboji, na drugi učne ure. Vsega je bilo. Če izvzamemo prva dva dvoboja, na katerih so mreže mirovale, je na preostalih treh padlo skupaj 16 zadetkov. V tem pogledu sta se še posebej izkazala Koper in Olimpija, ki sta jih skupaj dosegla deset. In če se dotaknemo še nekaterih igralcev in klubov: Martin Mimoun je kritikom dokončno zaprl usta.

Francoz je bil pred začetkom sezone ponujen celo Mariboru, pa bojda ni zadoščal njegovim zahtevanim kriterijem. Štiriindvajsetletni vezist zdaj navdušuje v dresu Olimpije, konec tedna je paral živce obrambi Celja, zablestel z dvema izjemnima podajama dvakratnemu strelcu Kronavetru, in čeprav se ni vpisal med strelce, je bil eden najbolj zasluženih, da so zmaji ohranili stik z vodilno Gorico.

Slednja ima še zmeraj dve točki prednosti pred Ljubljančani, svojo igrivost in lahkotnost preigravanja nasprotnih igralcev pa je še enkrat več pokazal Blessing Eleke. So pa spet razočarali aktualni prvaki. Slednji so streljali s praznimi naboji, za vodilno Gorico zdaj zaostajajo sedem točk. Preveč? Lani so po sedmem krogu za na videz nepremagljivimi Domžalami zaostajali za osem …