stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 21.08.2015 11:45:23

Končno imamo pravo prvenstvo

Drago Wernig - TAKA
Letošnje prvenstvo bo zanimivo kot že dolgo ne, to si upam trditi, čeprav je za nami šele šest krogov.

Zadnjih nekaj sezon je bilo slovensko državno prvenstvo dolgočasno, vsaj glede vprašanj o naslovu državnega prvaka. Tudi v sezoni, ki se je končala pred dvema mesecema in pol, pravih dvomov o tem, kdo bo osvojil naslov najboljšega v državi, ni bilo, čeprav so se Mariborčani med sezono znašli v manjši krizi.

Toda tokrat je položaj povsem drugačen. Tokrat za vijoličaste, čeprav po neki logiki še zmeraj veljajo za največjega favorita, nikakor ne morem prav gotovo trditi, da bodo ob koncu prvenstva na lestvici zasedali prvo mesto. Pravzaprav se mi zdi, da takšnih, ki so bili v preteklosti prepričani, da bo kanto dvignil Marcos Tavares, zdaj pa imajo glede tega vsaj določene pomisleke, v tem trenutku zares ne manjka.

Upam si celo zapisati, da določeno skepso čutijo tudi pristaši Maribora, vsi razen tistih najbolj zaslepljenih, ki svet pred seboj vidijo v vijoličasti barvi in ki po božje častijo Zlatka Zahovića.


Mariborčani so v preteklih mesecih naredili nekaj velikanskih napak – največ jih gre prav na dušo športnega direktorja vijoličastih, ki je v preteklosti sicer storil veliko dobrega, a je tokrat povsem zatajil – in v času (takoj po ligi prvakov, takoj po večmilijonskih nagradah), ko bi morali biti najmočnejši, dopustili tekmecem, da so jih ujeli.

Preslaba osvežitev moštva, nekaj napačnih kadrovskih potez in kraljestvo, v katerem so bili vijoličasti nesporni vladarji, so začeli napadati "tujci", ki želijo prevzeti oblast. V prvi vrsti se zdi, da bo Maribor poskušala zrušiti Olimpija, ki je na nedeljskem večnem derbiju dokazala, da misli resno. V tem trenutku igra odlično tudi Gorica, nevarni bi znali biti tudi Domžalčani.

A zanimivo ne bo samo v boju za naslov prvaka, temveč tudi za obstanek. Letošnje prvenstvo je tako zanimivo prav zato, ker lahko vsak premaga vsakogar. Tudi Krško, novinec v ligi, je prvenstvo začelo zelo dobro, tudi Krčani imajo vse možnosti, da zlahka obstanejo v ligi. Ker v ligi ni več Radomelj – z vsem spoštovanjem do varovancev Dejana Djuranovića –, se mora vsak klub prekleto potruditi, da na vsaki tekmi pride do treh točk.

In prav negotovi razpleti praktično vsake prvenstvene tekme so tisti, zaradi katerih se dviguje popularnost slovenske lige. Kdo bo osvojil naslov prvaka? Nimam pojma. Kdo bo izpadel? Še sanja se mi ne.

Članki iz rubrike